Nieuws - 4th February 2021
Tags:

Wij zijn er voor jou

PARKRUN_RESO_CLN_WEEK_5-9900000000079e3c

Een goede verstandhouding met jezelf en met anderen is cruciaal om je lichaam en geest scherp te houden.
 
We zitten in week 5 van het #parkrunvoornemen en sterke relaties zijn een van de fundamenten voor het halen van de eindstreep.

 
Bij parkrun draait het niet alleen om lichamelijk actief te zijn. Oók vriendschappen met anderen uit de buurt zijn net zo belangrijk. Juist deze relaties staan aan de basis van een nieuwe levensstijl waarin een actiever leven tot in de lengte van dagen kan duren.
 
Een goede verstandhouding met jezelf, maar uiteraard ook met anderen of onze omgeving zijn vitaal voor zowel lichaam als geest.
 
We zitten aan het einde van week vijf van ons parkrun-voornemen: een goed moment om stil te staan hoe en waar je in contact kunt komen met je nabije omgeving en hoe je deze relaties kunt versterken.
 
Ten eerste: maak in contact met jezelf. Haal diep adem door je neus en mond en wees aanwezig in het hier en nu. Als je loopt of rent, denk aan je postuur of je lichaamshouding. Wees bewust van alle prikkels die je lichaam voelt bij iedere beweging.
 
Ten tweede: houd contact met anderen. Neem contact op met familie of vrienden via e-mail, sociale media of pak de telefoon en zoek iemand in levende lijve op. Vraag oprecht hoe het met iemand gaat en luister aandachtig naar wat er wordt gezegd. Vertel over de veranderingen die het parkrun-voornemen bij je teweeg heeft gebracht. Mensen die je bijvoorbeeld zou kunnen benaderen: een familielid, een collega van werk of iemand van de winkel die je al kent.
 
Ieder contact telt en iedere interactie helpt jou en anderen zich beter in zijn vel te voelen
 
Kun je om wat voor reden niet in contact komen met anderen? Lees dan een van onze inspirerende verhalen. Ook al kennen we je misschien niet persoonlijk, weet dat we het parkrun-voornemen samen doen.
 
Tot slot: kom in contact met de omgeving waarin je je beweegt. Het tempo van leven ligt momenteel een stuk lager dan normaal en dit is voor velen een goed moment om de omgeving beter in zich op te laten nemen. Misschien kun je deze week wat meer tijd in de buitenlucht besteden en laat de wereld om je heen op je inwerken: de bloemen in het gras, het gevoel van de wind door je haren. Je zult
versteld staan dat dit bewustwordingsproces, ook al duurt het maar een paar seconden, je kalm maakt waardoor je met beide benen op de grond komt te staan.
 
We horen graag jouw verhalen hoe jij (weer) in contact komt met je innerlijke zelf en met je sociale en fysieke omgeving. Tag ons op de sociale media en stuur ons een berichtje of e-mail met jouw verhalen of foto’s.
 
Fysiek mogen we dan misschien niet dicht bij elkaar zijn, samen vormen we de sterke, positieve en hechte parkrun-familie.
 
Samen komen we er doorheen.
 

Deel met je vrienden:

Netherlands cover 2

parkun in Nederland viert eenjarig jubileum

Tja, het liep iets anders dan dat we voor ogen hadden. Aankomende weekend vieren we het eenjarig jubileum van parkun Nederland en we hadden heel graag een jaaroverzicht gemaakt: vier seizoenen parkrun van de zinderende zomer tot aan de afgelopen sneeuwrijke winter. Wellicht hadden we trouwe parkrunners in het zonnetje kunnen zetten die hun 50e…

COVID_FEB_WEEK_4

COVID-19 (Coronavirus) Update: 23 februari

Afgelopen maandag kondigde de Britse regering een routekaart aan met daarop details over de versoepelingen van de corona-maatregelen voor de komende maanden als alles volgens plan verloopt.   Deze aankondiging is bij ons met open armen ontvangen en uiteraard ondersteunen wij dit plan. De routekaart biedt ons de ruimte om parkrun-evenementen terug te laten keren…