Nieuws - 10th February 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 9 februari

COVID_FEB_WEEK_2_NEWSLETTER-900x416

Velen namen ongeveer een jaar geleden voor de laatste keer deel aan parkrun. Daarom is het zo fijn om te zien dat momenteel parkrun de draad heeft opgepakt op meer dan 400 locaties. Afgelopen weekend namen meer dan 56.000 parkrunners (waarvan meer dan 3.000 nieuwe lopers!) deel aan in totaal 421 evenementen, verspreid over vijf continenten.
 
parkruns die momenteel geen doorgang kunnen vinden. Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Nu het aantal corona-gevallen daalt en het vaccinatie-programma van de grond komt, gaan we de toekomst met een voorzichtig optimistisch gevoel tegemoet.
 
Zodra de corona-maatregelen worden versoepeld, hebben we vertrouwen dat er prioriteit wordt gegeven aan buiten-sporten in groepsverband. Uit onderzoek blijkt dat de kans op besmetting in de buitenlucht zeer gering is. Omdat in beweging blijven een van de officiële gezondheidsadviezen is, zijn wij ervan overtuigd dat parkrun snel van start zal gaan, zodra er sprake is van versoepeling van de corona-regels.
 
Samen slaan we ons er doorheen.
 
Bedankt voor je steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….