Nieuws - 10th February 2021
Tags:

Wees aardig voor jezelf

Be kind to yourself

Met Valentijnsdag voor de deur vragen we je deze week voor het #parkrunvoornemen aardig te zijn voor jezelf en voor anderen.
 
Dit is een uitstekende gelegenheid om eens extra voor onszelf te zorgen.
 
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 
Het kan voelen alsof we bestookt worden met boodschappen die ons vertellen hoe we eruit moeten zien, hoe we moeten praten, wat we moeten dragen en welke gadgets we beslist moeten hebben. Ook kan het voelen alsof we worden aangemoedigd om ons te vergelijken met anderen en dat onze eigenwaarde te laten bepalen, en soms vragen we ons of wie we zijn, wat we echt belangrijk vinden en wat we van onszelf vinden.
 
Als we in de spiegel kijken is het vaak makkelijker om kritiek op onszelf te hebben dan om aardig voor onszelf te zijn: maar aardig zijn is een van de belangrijkste fundamenten voor gezondheid en geluk.
 
In de eerste dagen van 2021 zullen velen van jullie waarschijnlijk voornemens hebben gemaakt om meer te bewegen, meer tijd in de buitenlucht door te brengen of gezonder te eten.
 
Dit zijn natuurlijk allemaal prima manieren om je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren, maar aardig zijn voor jezelf gaat verder.
 
Het betekent dat je accepteert dat er pieken en dalen zullen zijn, dat het soms meezit, maar dat het soms ook tegen kan zitten. Het betekent dat het oké is om je gespannen of angstig te voelen, en dat je jezelf niet veroordeelt voor wat je niet bent of niet hebt, maar juist viert wie je bent en wat je wel hebt.
 
Goed voor jezelf zijn is boven alles bedenken dat we uniek zijn en dat we allemaal speciaal zijn.
 
Door elke dag goed te zijn voor jezelf, door middel van positieve gedachten, of dingen te doen die je leuk vindt, geef je jezelf een krachtige dosis positiviteit waar geen pil, superfood of wonderdieet tegenop kan.
 
Nu we bijna aan het eind zijn van week zes van het #parkrunvoornemen willen we jullie allemaal aanmoedigen eens na te denken over je goede eigenschappen, wat jou speciaal maakt en wat je bereikt hebt, tijdens het parkrunvoornemen maar ook daarbuiten.
 
Probeer jezelf te beschrijven met alleen maar positieve woorden – schrijf ze op als je wilt – en maak van de gelegenheid gebruik om ook wat liefde te verspreiden naar anderen.
 
Zeg tegen iemand dat je om hem of haar geeft, deel een welgemeend compliment uit. Wees oprecht en bemoedigend en maak duidelijk dat ze belangrijk zijn voor jou.
 
Succes met aardig zijn voor jezelf en anderen op Valentijnsdag en alle andere dagen!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

Netherlands cover 2

parkun in Nederland viert eenjarig jubileum

Tja, het liep iets anders dan dat we voor ogen hadden. Aankomende weekend vieren we het eenjarig jubileum van parkun Nederland en we hadden heel graag een jaaroverzicht gemaakt: vier seizoenen parkrun van de zinderende zomer tot aan de afgelopen sneeuwrijke winter. Wellicht hadden we trouwe parkrunners in het zonnetje kunnen zetten die hun 50e…

COVID_FEB_WEEK_4

COVID-19 (Coronavirus) Update: 23 februari

Afgelopen maandag kondigde de Britse regering een routekaart aan met daarop details over de versoepelingen van de corona-maatregelen voor de komende maanden als alles volgens plan verloopt.   Deze aankondiging is bij ons met open armen ontvangen en uiteraard ondersteunen wij dit plan. De routekaart biedt ons de ruimte om parkrun-evenementen terug te laten keren…