Nieuws - 17th February 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 16 februari

COVID_FEB_WEEK_3_NEWSLETTER-copy

De aankomende weken en maanden zullen waarschijnlijk cruciaal zijn in de wereldwijde strijd tegen COVID-19.
 
Helaas hebben Australië en Nieuw-Zeeland, waar grote uitbraken tot dusver zijn voorkomen, nu te maken met regionale lockdowns in reactie op lokale besmettingen. Gelukkig zien we in Zuid-Afrika een noemenswaardige daling van het aantal coronagevallen, al blijven de zeer strenge maatregelen in dit land van kracht. In de parkrunlanden van het noordelijk halfrond gaat het vaccineren gestaag door, maar is het nog onduidelijk wanneer grote publieke bijeenkomsten weer doorgang kunnen vinden.
 
Aanstaande week zal de premier van het Verenigd Koninkrijk een roadmap presenteren met daarin de geleidelijk afbouw van de maatregelen en de terugkeer naar het normale leven. Vanzelfsprekend zal deze aankondiging de nodige gevolgen hebben voor de heropening van parkrun op de 1.100 locaties die het VK rijk is. Wij hopen dat er ruimte wordt gemaakt voor fysieke buitenactiviteiten op het moment dat het land weer opkrabbelt.
 
We beseffen dat, voor de meerderheid van de mensen in deze wereld, het leven nu heel zwaar is. De toekomst blijft onzeker. Maar we zijn ook nog steeds heel optimistisch en verwachten dat we dit jaar door kunnen gaan met het heropenen van onze evenementen. We blijven erbij dat wij een belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van de volksgezondheid.
 
Als je dit leest, waar ook ter wereld, wees goed voor jezelf en weet dat de parkrunfamilie bij je is.
 
#loveparkrun
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

cof

Vergelijk jezelf niet met anderen

Carl Barnes ontdekte parkrun toen hij aan het afkicken was van een alcoholverslaving. Het gevoel van voldoening inspireerde hem om vol te houden en om vrienden en familie te inspireren.   Hier vertelt hij ons zijn parkrun-verhaal.   In de eerste helft van 2018 was ik aan het herstellen van een alcoholverslaving en van de…

COVID_MAY_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 11 mei

Het was fantastisch dat we afgelopen weekend over de hele wereld verspreid maar liefst 70.000 mensen zagen deelnemen aan de 672 parkruns die doorgingen. Het doet ons deugd dat hieronder ook 146 junior parkruns in Engeland en eentje in Wales waren. Voor het einde van deze maand verwachten wij op nog eens 40 locaties te…