Nieuws - 17th February 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 16 februari

COVID_FEB_WEEK_3_NEWSLETTER-copy

De aankomende weken en maanden zullen waarschijnlijk cruciaal zijn in de wereldwijde strijd tegen COVID-19.
 
Helaas hebben Australië en Nieuw-Zeeland, waar grote uitbraken tot dusver zijn voorkomen, nu te maken met regionale lockdowns in reactie op lokale besmettingen. Gelukkig zien we in Zuid-Afrika een noemenswaardige daling van het aantal coronagevallen, al blijven de zeer strenge maatregelen in dit land van kracht. In de parkrunlanden van het noordelijk halfrond gaat het vaccineren gestaag door, maar is het nog onduidelijk wanneer grote publieke bijeenkomsten weer doorgang kunnen vinden.
 
Aanstaande week zal de premier van het Verenigd Koninkrijk een roadmap presenteren met daarin de geleidelijk afbouw van de maatregelen en de terugkeer naar het normale leven. Vanzelfsprekend zal deze aankondiging de nodige gevolgen hebben voor de heropening van parkrun op de 1.100 locaties die het VK rijk is. Wij hopen dat er ruimte wordt gemaakt voor fysieke buitenactiviteiten op het moment dat het land weer opkrabbelt.
 
We beseffen dat, voor de meerderheid van de mensen in deze wereld, het leven nu heel zwaar is. De toekomst blijft onzeker. Maar we zijn ook nog steeds heel optimistisch en verwachten dat we dit jaar door kunnen gaan met het heropenen van onze evenementen. We blijven erbij dat wij een belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van de volksgezondheid.
 
Als je dit leest, waar ook ter wereld, wees goed voor jezelf en weet dat de parkrunfamilie bij je is.
 
#loveparkrun
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Netherlands cover 2

parkun in Nederland viert eenjarig jubileum

Tja, het liep iets anders dan dat we voor ogen hadden. Aankomende weekend vieren we het eenjarig jubileum van parkun Nederland en we hadden heel graag een jaaroverzicht gemaakt: vier seizoenen parkrun van de zinderende zomer tot aan de afgelopen sneeuwrijke winter. Wellicht hadden we trouwe parkrunners in het zonnetje kunnen zetten die hun 50e…

COVID_FEB_WEEK_4

COVID-19 (Coronavirus) Update: 23 februari

Afgelopen maandag kondigde de Britse regering een routekaart aan met daarop details over de versoepelingen van de corona-maatregelen voor de komende maanden als alles volgens plan verloopt.   Deze aankondiging is bij ons met open armen ontvangen en uiteraard ondersteunen wij dit plan. De routekaart biedt ons de ruimte om parkrun-evenementen terug te laten keren…