Nieuws - 18th February 2021
Tags:

Sta er niet alleen voor

never alone

De slotfase van de campagne Het parkrun-voornemen is aangebroken: jouw #parkrunvoornemen mag dan misschien een persoonlijke reis zijn, je staat er niet alleen voor.
 
Begin 2021 daagden wij je uit om het beste uit jezelf te halen met het parkrun-voornemen. Aan de hand van wekelijkse tips, motivatie-videos en inspirerende verhalen van parkrunners overal ter wereld stonden we je terzijde bij iedere stap die je deed.
 
Dit was vooral belangrijk voor degenen die om wat voor reden dan ook het zonder parkrun moe(s)ten doen. Iedereen kan wel een beetje motivatie gebruiken, nietwaar? Hopelijk heb je genoten van onze gezamenlijke inspanning en we hopen dat je werkelijk vooruitgang hebt geboekt.
 
Er is veel gebeurd de afgelopen zeven weken, maar uit eigen ervaring we weten ook dat een daadwerkelijke verandering iets langer op zich kan laten wachten.
 
Ter illustratie: in de eerste vijf jaar van parkrun registreerden we 204.000 deelnemers wereldwijd. Vijf jaar later stond de teller op 7.2 miljoen parkrunners en nog eens vijf jaar later was de parkrun-familie uitgegroeid tot maar liefst 46.9 miljoen leden.
 
Het heeft ons 16 jaar gekost om het punt te bereiken waar we nu zijn met meer dan 2200 evenementen wereldwijd waaraan bijna 300.000 enthousiastelingen per week aan deelnemen.
 
Hetzelfde geldt voor het parkrun-voornemen. Wees geduldig en de rest komt vanzelf.
 
Misschien heb je nog niet jouw doeleinden bereikt die je bij aanvang voor ogen had. Treur niet, maar wees vooral trots op datgene wat je tot nu toe allemaal wél hebt bereikt!
 
Zoals je wellicht weet kwam Paul Sinton-Hewitt CBE met het idee voor parkun in 2004. Op een druilerige oktober-ochtend kwamen 13 parkrunners en vijf vrijwilligers bij elkaar voor de allereerste parkrun. Vanaf 2004 tot nu stond de hechte parkrun-familie aan de basis van onze gestage groei, met de daarbij behorende wereldwijde impact.
 
Iedereen die ons een warm hart toedraagt heeft parkrun tot een ongekend succes gemaakt waarin een gezamenlijke visie vol passie en toewijding ons met elkaar verbindt. Denk hierbij aan het kleine team van medewerkers voor alle evenementen, meer dan een half miljoen vrijwilligers, iedereen die loopt, jogt of rent tijdens onze evenementen, onze sponsoren en de media.
 
Hetzelfde geldt voor het parkrun-voornemen. Uiteraard streef je ernaar om je persoonlijke doelen te bereiken, maar wat uiteindelijk voorop staat is het collectieve gevoel waarmee je samen met gelijkgestemden deel van uitmaakt..
 
Ook al ben je fysiek niet altijd bij elkaar in de buurt, hopelijk ervaar je het groepsgevoel als iets fijns waarin volop ruimte is om persoonlijke successen, maar ook momenten van twijfel met elkaar te delen.
 
Vergelijk het met een parkrun-evenement. Misschien ren je alleen, misschien ben je een nieuwkomer. Tussen start en finish kom je met zoveel mensen in contact: van de vrijwilliger die nieuwkomers verwelkomt tot degene die naast je staat bij de briefing voor nieuwe lopers. Van de vrijwilligers die je langs het parcours toejuichen tot mede-parkrunners die je halverwege op de route tegenkomt. Van degenen waarmee je samen finisht tot aan de vrijwilliger die je barcode scant en waarmee je later een praatje maakt.
 
Het mag dan misschien een persoonlijke reis zijn, maar je staat er nooit alleen voor.
 
Nu we het einde naderen van week zeven van onze campagne, zit je jouw persoonlijke reis er bijna op. Wellicht een goed idee om degenen in het zonnetje te zetten die je in de afgelopen weken vanaf de zijlijn hebben bijgestaan. Geef ze een belletje of wip even bij ze langs, post iets over ze op sociale media en laat ze weten dat je de klus niet hebt kunnen klaren zonder hun steun.
 
Als je zeer binnenkort de eindstreep haalt, is dat het perfecte moment voor ons om samen met jou een feestje te vieren!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

Netherlands cover 2

parkun in Nederland viert eenjarig jubileum

Tja, het liep iets anders dan dat we voor ogen hadden. Aankomende weekend vieren we het eenjarig jubileum van parkun Nederland en we hadden heel graag een jaaroverzicht gemaakt: vier seizoenen parkrun van de zinderende zomer tot aan de afgelopen sneeuwrijke winter. Wellicht hadden we trouwe parkrunners in het zonnetje kunnen zetten die hun 50e…

COVID_FEB_WEEK_4

COVID-19 (Coronavirus) Update: 23 februari

Afgelopen maandag kondigde de Britse regering een routekaart aan met daarop details over de versoepelingen van de corona-maatregelen voor de komende maanden als alles volgens plan verloopt.   Deze aankondiging is bij ons met open armen ontvangen en uiteraard ondersteunen wij dit plan. De routekaart biedt ons de ruimte om parkrun-evenementen terug te laten keren…