Media - 24th February 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 23 februari

COVID_FEB_WEEK_4

Afgelopen maandag kondigde de Britse regering een routekaart aan met daarop details over de versoepelingen van de corona-maatregelen voor de komende maanden als alles volgens plan verloopt.
 
Deze aankondiging is bij ons met open armen ontvangen en uiteraard ondersteunen wij dit plan. De routekaart biedt ons de ruimte om parkrun-evenementen terug te laten keren binnen afzienbare tijd. De details hierover worden momenteel intern besproken.
 
De aangekondigde versoepelingen gelden alleen voor Engeland. Samen met onze partners in Schotland, Noord-Ierland en Wales houden we de situatie daar nauwlettend in de gaten voor de komende maanden.
 
Om begrijpelijke redenen verwachten we veel speculaties rondom de exacte datum wanneer parkrun weer kan worden hervat. We vragen je daarom iets meer geduld op te brengen, zodat we intern eerst alle zaken op orde kunnen brengen.
 
Aanstaande vrijdag zullen we meer bekendmaken over de specifieke details.
 
Elders op de wereld deden zich er geen grote veranderingen voor die gevolgen hadden voor onze evenementen. Afgelopen weekend vonden 450 parkruns op vijf continenten plaats waar meer dan 55.000 mensen aan deelnamen.
 
Het einde van een zeer moeilijk jaar is voor het Verenigd Koninkrijk in zicht. Bedankt voor jullie aanhoudende steun. Samen komen we er doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Claire 3 HEADER

parkwalkers ontmoeten bij parkrun

De maand oktober staat geheel in het teken van parkwalk bij parkrun: vandaar speciale aandacht voor de wandelaars bij de Nederlandse evenementen.   Laten we beginnen in Nijmegen: maak kennis met Claire Eymin die volop geniet van wandelen en helpen als vrijwilliger. Dit is haar verhaal:   I ontdekte parkrun via Facebook-vrienden, die meedoen in…

parkwalker

De parkwalker-rol uitgelegd

Als onderdeel van de parkwalk campagne in oktober, introduceren we een gloednieuwe vrijwilligersrol – de parkwalker!   Deze rol is gecreëerd om aan te geven dat wandelen bij parkrun aangemoedigd en gewaardeerd wordt.   Waarom “parkwalker”?   Inclusiviteit en participatie in plaats van snelheid, zijn vanaf dag één kernbeginsels van parkrun geweest.   Mensen kunnen…