Nieuws - 24th February 2021
Tags:

Het parkrunvoornemen

PARKRUN_RESO_WEEK_8_CLN_NEWS-c1b7be622c5d1809

Begin van het jaar lanceerden we het parkrunvoornemen. Een acht weken durende Nieuwjaarsactie om inspiratie, motivatie en positiviteit te delen. Nu de actie bijna ten einde is, blikken we terug op de afgelopen acht weken.
 
We hadden blogs van professionals, een serie video’s van hardloopcoach Martin Yelling, een groot aantal parkrun-verhalen, en we deelden een splinternieuw wandelprogramma voor iedereen die wilde trainen voor een 5km loop.
 
We zijn nu aan het eind gekomen van het parkrunvoornemen. Voor iedereen die meedeed en z’n eigen #parkrunvoornemen heeft gemaakt: Fantastisch, goed gedaan!
 
Het deed ons goed dat er – ondanks de moeilijk tijden die we doormaken – zoveel mensen meededen.
 
Een van de parkrun-verhalen was van Helen, die elke dag een (not)parkrun of parkwandeling maakte, terwijl Amanda dankzij het parkrunvoornemen weer op gang kwam nadat ze haar enthousiasme was verloren.
 
Een tafeltennisvereniging uit Brighton organiseerde een speciaal #parkrunvoornemen. Gezamenlijk liepen ze de afstand van hun club in Brighton naar Kames Farm in Oban (Schotland) en weer terug omdat de voor de zomer van 2020 geplande reis daar naartoe niet door kon gaan. En het #parkrunvoornemen van Jude was om elke dag wat frisse lucht te krijgen.
 
Bij elke ontwikkeling is het belangrijk om stil te staan bij de vraag wat je hebt bereikt, en wat je over jezelf, en wellicht ook over mensen om je heen, hebt geleerd.
 
Wat waren de uitdagingen? Waren er tijden dat het moeilijk ging, en zo ja, hoe ben je daar mee omgegaan? Wat waren de hoogtepunten? Waar ben je het meest trots op? Denk hier eens goed over na, en schrijf je gedachten op. Herinneringen vervagen; het kan daarom handig zijn een en ander op papier te hebben zodat je later nog eens kan teruglezen wat je hebt geleerd en bereikt.
 
We hebben het al vaak gezegd de afgelopen acht weken: we zouden het fantastisch vinden als je contact legt met mensen om je heen. Of je dat nou online doet of, als dat kan, fysiek, maak wat tijd om gezamenlijk jullie prestaties te vieren.
 
Zowel aan de start als de finish staan we er nooit alleen voor. Het bereiken van het eind van het parkrunvoornemen biedt ons daarom een uitgelezen kans om stil te staan bij hoe waardevol een gemeenschap kan zijn.
 
Iets ten goede veranderen – en zo houden – is niet altijd gemakkelijk. Maar het is vaak juist die uitdaging die het de moeite waard maakt. De afgelopen acht weken hebben ons duidelijk gemaakt dat het belangrijk is uitdagende maar haalbare doelen te stellen, dat we van de dieptepunten kunnen leren en de hoogtepunten moeten vieren. Ook hebben we geleerd dat het belangrijk is contact te houden met onze omgeving, dat groei bestaat uit het zetten van vele kleine stapjes, maar bovenal, dat we allemaal tot meer in staat zijn dan we gedacht hadden.
 
Nu op het noordelijk halfrond de lente voor de deur staat, en in het zuiden de herfst, hopen we dat je nieuw elan hebt gekregen, met een beter gevoel over vandaag, en hoop voor morgen.
 
Hoewel het parkrunvoornemen ten einde is gekomen, horen we toch graag van je. Ben jij één van de bijna duizend mensen die zich aansloten bij het parkrunvoornemen? Maar liefst 18 landen waren vertegenwoordigd, en wereldwijd zijn er zo’n 30.000 (not)parkruns door deze groep geregistreerd.
 
Er zijn 650 (not)parkruns geregistreerd door parkrun ‘voornemers’ die nog nooit een parkrun hebben afgelegd
 
Wil je delen wat je de afgelopen acht weken hebt gedaan, en wat je ervaringen waren? Stuur het direct naar ons, of gebruik de hashtag #parkrunvoornemen op sociale media. We zouden het leuk vinden foto’s te zien, en horen ook graag wat je de komende maanden en jaren van plan bent te doen.
 
Ben je op zoek naar wat steun om de komende weken of maanden actiever te worden, dan heb je misschien wat aan het parkrun Streef naar Vijf plan; het acht weken durende plan om een wandeling van 5km te volbrengen. Als parkrun-evenementen bij jou in de buurt alweer van start zijn gegaan, ga er dan eens naar toe en wandel, jog of ren mee. Of help mee als vrijwilliger. Je kan natuurlijk ook een (not)parkrun doen als je graag een 5km tijd registreert op een route en tijd naar keuze.
 
Nu het einde van het parkrunvoornemen nadert, hopen we dat alle deelnemers ontzettend trots zijn op zichzelf. Wij zijn trots op jullie. Bravo voor alles wat jullie hebben bereikt.
 
Natuurlijk hopen we dat deze actie voor iedereen slechts het begin is van een veel langer traject waarin je jezelf beter leert kennen, waarin je je levensstijl verandert, zelfvertrouwen opbouwt en nieuwe doelen bereikt.
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…