Nieuws - 25th February 2021
Tags:

parkun in Nederland viert eenjarig jubileum

Netherlands cover 2

Tja, het liep iets anders dan dat we voor ogen hadden. Aankomende weekend vieren we het eenjarig jubileum van parkun Nederland en we hadden heel graag een jaaroverzicht gemaakt: vier seizoenen parkrun van de zinderende zomer tot aan de afgelopen sneeuwrijke winter. Wellicht hadden we trouwe parkrunners in het zonnetje kunnen zetten die hun 50e mijlpaal hadden bereikt? Of misschien was het opkomst-record van 1000 man allang gebroken?
 
Zaterdag 29 februari 2020 was het officiële startschot van parkun in Nederland. Verspreid over zes locaties namen meer dan 800 mensen deel aan de eerste Nederlandse parkruns. Te gek!
 
IMG-20200229-WA0045
Máxima parkrun, Utrecht
 
Echter kwam twee dagen eerder, op 27 februari, het eerste Covid-19 geval in Nederland aan het licht. De zaterdag erna gingen ook het Amsterdamse Bos en Kagerzoom van start. Tegelijkertijd was er een langzame stijging van het aantal Covid-19 gevallen te zien. Daarna ging het snel: in de week van 9 maart besloten we alle parkruns in Nederland ‘tijdelijk’ een halt toe te roepen. Achteraf gezien misschien een wat naïeve gedachte, maar het was toen moeilijk voor te stellen dat een jaar later alles nog steeds stil zou liggen.
 
Ondanks de tegenslagen houdt de passie voor parkrun ons op de been. Niettemin blijft ons parkrun hart kloppen en de evenementen in het land wachten geduldig af totdat de situatie zich verbetert en de restricties worden versoepeld zodat parkrun weer op de zaterdagochtend van start kan gaan. Ook Sonsbeek parkrun in Arnhem, Zuiderpark parkrun in Den Haag en Schoterbos parkrun in Haarlem staan in de startblokken om parkrunners te verwelkomen.
 
sportscampus
Zuiderpark, Den Haag
 
En er ligt meer in het verschiet: parkrun-enthousiastelingen maken plannen om evenementen op te zetten in o.a. Breda, Gouda, Enschede, Brunssum, Hilversum en Alphen aan den Rijn. Uiteraard worden zij momenteel beperkt door Covid-19: het is vrij lastig om iets op touw te zetten wanneer je elkaar niet kunt ontmoeten. Als alles weer bij het oude is, hopen we meer evenementen op te zetten in Nederland.
 
Voor ons eenjarig jubileum in Nederland hebben we alleen de fijne herinneringen van precies een jaar geleden toen er nog niks aan de hand was. We kijken reikhalzend uit wanneer we elkaar weer snel kunnen zien!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…