Nieuws - 3rd March 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 2 maart

COVID_MARCH_WEEK_1

Het maakt niet uit waar in de wereld je woont, je hebt ongetwijfeld al een jaar te maken met de gevolgen van de COVID-19 (coronavirus) pandemie. Hoewel het duidelijk is dat verschillende gemeenschappen hun eigen gevolgen hebben moeten dragen, is het voor iedereen een lastig jaar geweest. Maar we kunnen, gezien de vooruitgang op het gebied van vaccinatie, medische behandelingen en onze kennis over het virus, met een positieve blik kijken naar de twaalf maanden die voor ons liggen.
 
Deze week hebben er wereldwijd 52.428 mensen deelgenomen aan parkrun. Onder hen 2.523 die voor het eerst een parkrun hebben volbracht. Dit alles met dank aan 4.915 vrijwilligers.
 
In reactie op een besmettingshaard in Auckland heeft de regering van Nieuw-Zeeland deze stad in een lockdown geplaatst. Voor de rest van het land geldt de komende zeven dagen beperkingen die horen bij risiconiveau 2 (zorgelijk). Helaas betekent dit ook dat de parkrun evenementen van zaterdag 6 maart in Nieuw-Zeeland geen doorgang kunnen vinden. Hopelijk kunnen we de week daarop de draad weer oppakken.
 
In het Verenigd Koninkrijk kondigde de premier vorige week de roadmap aan met daarin de afbouw van alle maatregelen in Engeland. We hebben de inhoud van de roadmap en de gevolgen voor parkrun nauwkeurig bestudeerd. Afgelopen vrijdag waren we verheugd om de terugkeer van junior parkrun aan te kondigen voor 11 april. De evenementen van 5 kilometer zullen op 5 juni terugkeren. Op dit moment is er nog niet genoeg duidelijkheid om voor de andere delen van het VK een datum te noemen. Vanaf nu zullen wij iedere vrijdag een aparte update, speciaal voor het Verenigd Koninkrijk, publiceren op het blog van parkrun UK.
 
Afgelopen zondag was er positief nieuws uit Zuid-Afrika, dat terugging naar risiconiveau 1 (waakzaam). Dit is een stap voorwaarts naar onze heropening in dit land. Helaas blijft er een limiet van kracht waardoor er niet meer dan 250 mensen buiten bijeen mogen komen. Aangezien meer dan een derde van de Zuid-Afrikaanse parkruns hogere deelnemersaantallen kent, zien wij nog geen mogelijkheden om nu al terug te keren.
 
In de rest van de wereld zien wij dat overheden zich actief bezighouden met het versoepelen van coronamaatregelen de komende maanden. Hoewel er op dit moment nog geen significante ontwikkelingen zijn, houden we de situatie goed in de gaten. We verwachten op korte termijn meer vooruitgang.
 
#loveparkrun
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…