Nieuws - 3rd March 2021
Tags:

parkrun pakt de draad op in Engeland

parkrun cover image

Aan de hand van een routekaart heeft de Britse premier onlangs versoepelingen van de Covid-19 restricties aangekondigd. Daarmee heeft parkrun de intentie uitgesproken om evenementen in Engeland op te starten.
 
Nu meer en meer mensen gevaccineerd zijn geeft de aangekondigde routekaart parkrun de ruimte om te bepalen wanneer er weer gelopen kan worden in Engeland.
 
Voorlopig worden er alleen plannen gemaakt voor Engeland: Schotland, Noord-Ierland en Walen hanteren hun eigen Covid-19 beleid. parkun HQ werkt nauw samen met de lokale autoriteiten in ieder land om te bepalen wanneer parkrun ook daar de draad weer kan oppakken.
 
junior parkrun
 
Op zondag 11 april beginnen we met junior parkrun: de 2 km evenementen voor de allerjongsten tussen 4 en 10 jaar. Op een gemiddelde zondag doen er meer dan 10.000 deelnemertjes mee. De terugkeer van parkrun junior zal van grote positieve invloed zijn op de kinderen die het afgelopen jaar door de sluiting van scholen veelal thuis hebben gezeten.
 
Op zaterdag 5 juni beginnen we dan ook met de reguliere 5 km evenementen. Grote sportevenementen en andere publieke evenementen zullen dan al twee weken mogelijk zijn, dus parkrun sluit daar dan naadloos op aan.
 
Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang: van toestemming vragen aan landeigenaren tot aan dat lokale parkrun-teams er helemaal klaar staan. Uiteraard hangt de planning af hoe zowel het vaccinatie-programma en het aantal Covid-19 gevallen zich blijven ontwikkelen.
 
Met een datum in de agenda is er nu licht aan het eind van de tunnel voor parkrunners in het Verenigd Koninkrijk. Zodra andere Europese landen ook hun routekaart voor versoepelingen aankondigen hopen we ook daar data voor de terugkeer van parkrun in te plannen.
 
Luister naar de recente Free Weekly Timed podcast waarin CEO Tom Williams meer vertelt over de beslissing om parkrun terug te laten keren in het Verenigd Koninkrijk.

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…