Nieuws - 10th March 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 9 maart

COVID_MARCH_WEEK_2

De omstandigheden die de coronapandemie met zich meebrengt blijven onderhevig aan verandering in de landen waarin wij actief zijn. Vorige week werden alle parkrun evenementen in Nieuw-Zeeland opgeschort naar aanleiding van de beperkingen die de korte lockdown aldaar met zich meebracht. Op het moment van schrijven verwachten wij de evenementen buiten Auckland deze zaterdag alweer op te kunnen starten. Later deze week bepalen wij of dit ook mogelijk is binnen Auckland.
 
Ondertussen zijn afgelopen weekend meer dan 53.000 parkrunners actief geweest als deelnemer of vrijwilliger bij één van de 437 evenementen die, verspreid over vier landen, door konden gaan. Dat deze parkruns weer plaatsvinden is een enorme stimulans in het vertrouwen dat parkrun binnen afzienbare tijd terug zal keren. Wij zijn ook blij dat wij, met dank aan sociale media, kunnen meegenieten met het plezier dat parkrun brengt bij lokale gemeenschappen, wat ons hoopvol stemt.
 
In Engeland, waar de route naar het oude normaal is uitgestippeld in de routekaart van de overheid, boeken wij veel vooruitgang en zijn we enthousiast bezig om de terugkeer van junior parkrun en de 5km parkrun te realiseren op respectievelijk 11 april en 5 juni.
 
De afgelopen week hebben wij ongeveer 30.000 parkrunners aangeschreven die in het verleden vrijwilliger zijn geweest bij Engelse 5km evenementen. Onder hen alle evenementcoördinatoren en zij die in de twaalf maanden voor maart 2020 actief zijn geweest als evenementleider.
 
De reacties waren overweldigend positief. Maar liefst 91% van de meer dan 14.000 respondenten gaf aan dat zij zeker weten (48%), waarschijnlijk (28%) of misschien (15%) als vrijwilliger gaat helpen op 5 juni.
 
Er is zonder twijfel veel enthousiasme over de terugkeer van parkrun in Engeland. Echter, we zijn zeer bewust van het feit dat, voor sommigen onder ons, er een zekere mate van angst bestaat over de pandemie in het algemeen, en risico’s gepaard met onze terugkeer in het bijzonder. Gezien de omvang en diversiteit van onze gemeenschap, met allerlei verschillende ervaringen en meningen, zal het ons nooit lukken om een beslissing te nemen waar iedereen achter staat.
 
De peilingen die wij uitvoeren helpen ons om te begrijpen wat er leeft onder de verschillende gemeenschappen en hoe de deelname aan parkrun er mogelijk uit gaat zien wanneer wij terugkeren. Dergelijke inzichten helpen ons om de evenement teams te ondersteunen met hun herstart, wanneer de omstandigheden dit weer toelaten.
 
Hoewel we vooruitgang boeken in Engeland, zullen wij niet vergeten dat in andere regio’s en landen waarin wij actief zijn het minder duidelijk is wanneer wij terug kunnen keren. We blijven echter hoopvol dat we niet al te ver in de toekomst in staat zullen zijn om nog meer evenementen te heropenen.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun.
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…