Nieuws - 18th March 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 16 maart

COVID_MAR_WEEK_3

Deze week werden precies een jaar geleden alle parkruns overal ter wereld een halt toegeroepen vanwege de COVID-19 pandemie (coronavirus).
 
close down
 
Deze aankondiging op 18 maart 2020 was het startsein van onze wekelijkse update: de parkrun-gemeenschap kreeg zo inzage over onze besluitvorming met betrekking tot de laatste ontwikkelingen.
 
Niemand had zich toen kunnen bedenken over de situatie waarin we ons momenteel in begeven. Honderden parkruns overal ter wereld hebben de draad kunnen oppakken, maar helaas heeft de meerderheid van alle onze evenementen een jaar lang geen doorgang kunnen vinden.
 
Voor veel evenementen komt daar voorlopig helaas geen verandering in. Hoewel er licht aan het einde van de tunnel schijnt, kunnen we momenteel niet zeggen wanneer precies we weer van start kunnen. Er is wel een langzame kentering. We verwachten positief nieuws uit Schotland en Wales in de nabije toekomst, dankzij de vaccinatieprogramma’s in het Verenigd Koninkrijk en het algehele beeld dat verbetert.
 
Met de geboekte vooruitgang in de medische behandeling, een verbeterde kennis van het virus en meer vaccinaties beschikbaar zijn we ervan overtuigd dat het einde van de pandemie in zicht is.
 
Het was zeer fijn om te zien dat alle evenementen in Nieuw Zeeland afgelopen zaterdag weer van start zijn gegaan. Bij zo’n 472 evenementen, verspreid over vijf landen namen meer dan 56.000 parkrunners afgelopen weekend deel aan een fysieke activiteit in de buitenlucht.
 
Het is frustrerend en teleurstellend om te zien dan parkun op meer dan 1.500 locaties geen doorgang kan vinden. Wij blijven optimistisch dat een terugkeer naar het oude niet lang meer op zich laat wachten.
 
Ik ben meer dan trots om te zien hoe de parkrun-gemeenschap elkaar helpt en ondersteunt in deze moeilijke tijden.
 
Samen komen we er doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….