Nieuws - 18th March 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 16 maart

COVID_MAR_WEEK_3

Deze week werden precies een jaar geleden alle parkruns overal ter wereld een halt toegeroepen vanwege de COVID-19 pandemie (coronavirus).
 
close down
 
Deze aankondiging op 18 maart 2020 was het startsein van onze wekelijkse update: de parkrun-gemeenschap kreeg zo inzage over onze besluitvorming met betrekking tot de laatste ontwikkelingen.
 
Niemand had zich toen kunnen bedenken over de situatie waarin we ons momenteel in begeven. Honderden parkruns overal ter wereld hebben de draad kunnen oppakken, maar helaas heeft de meerderheid van alle onze evenementen een jaar lang geen doorgang kunnen vinden.
 
Voor veel evenementen komt daar voorlopig helaas geen verandering in. Hoewel er licht aan het einde van de tunnel schijnt, kunnen we momenteel niet zeggen wanneer precies we weer van start kunnen. Er is wel een langzame kentering. We verwachten positief nieuws uit Schotland en Wales in de nabije toekomst, dankzij de vaccinatieprogramma’s in het Verenigd Koninkrijk en het algehele beeld dat verbetert.
 
Met de geboekte vooruitgang in de medische behandeling, een verbeterde kennis van het virus en meer vaccinaties beschikbaar zijn we ervan overtuigd dat het einde van de pandemie in zicht is.
 
Het was zeer fijn om te zien dat alle evenementen in Nieuw Zeeland afgelopen zaterdag weer van start zijn gegaan. Bij zo’n 472 evenementen, verspreid over vijf landen namen meer dan 56.000 parkrunners afgelopen weekend deel aan een fysieke activiteit in de buitenlucht.
 
Het is frustrerend en teleurstellend om te zien dan parkun op meer dan 1.500 locaties geen doorgang kan vinden. Wij blijven optimistisch dat een terugkeer naar het oude niet lang meer op zich laat wachten.
 
Ik ben meer dan trots om te zien hoe de parkrun-gemeenschap elkaar helpt en ondersteunt in deze moeilijke tijden.
 
Samen komen we er doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…