Nieuws - 24th March 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 23 maart

COVID_MAR_WEEK_4_NEWSLETTER-900x416

Op het moment van schrijven is het precies een jaar geleden dat het Verenigd Koninkrijk in lockdown ging: het is haast met geen pen te beschrijven waar we met zijn allen de afgelopen tijd doorheen zijn gegaan. Waar je je ook ter wereld bevindt, ongetwijfeld heb jij de gevolgen van een plaatselijke lockdown aan den lijve ondervonden.
 
Geen enkel parkrun-land is het tot nu toe gelukt om de pandemie helemaal achter zich te laten. Gelukkig kunnen communities rekenen op heel veel sympathie, compassie en vindingrijkheid om zo het hoofd boven water te houden.
 
Afgelopen weekend waren we uitermate blij met met meer dan 50.000 mensen die liepen of renden of als vrijwilliger een handje meehielpen bij één van de 453 evenementen in Australië, Japan, Nieuw Zeeland, Rusland, Guernsey en de Falkland Eilanden. Inspirerend voor de rest van de parkrun-familie: het levende bewijs dat het mogelijk is om met inachtneming van de benodigde maatregelen op een verantwoorde en veilige manier parkruns te laten plaatsvinden.
 
In het Verenigd Koninkrijk zijn we bezig met het opstarten van junior parkrun in april en mei, gevolgd door de reguliere parkruns in Engeland in juni. De voorbereidingen verlopen voorspoedig en de reacties die we krijgen van parkrunners en landeigenaren zijn overweldigend.
 
Buiten het Verenigd Koninkrijk hebben we op korte termijn nog geen zicht op een terugkeer van parkrun. De situatie verandert met de dag en zodra de omstandigheden het toelaten, zullen we alles in werking stellen om parkrun zo snel mogelijk op de rails te krijgen.
 
Bedankt voor je ongelooflijke parkrun-passie.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…