Nieuws - 7th April 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.
 
Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.
 
In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor activiteiten in de buitenlucht omhoog gaat naar 500 personen, terwijl de regel om anderhalve meter afstand te houden nog steeds van kracht blijft. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we parkrun nog steeds niet opstarten. Met meer dan 200 evenementen en 1.2 miljoen geregistreerde deelnemers houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Hopelijk kunnen we binnenkort meer positief nieuws melden.
 
Afgelopen weekend vonden er in totaal 516 evenementen overal ter wereld plaats waarvan de terugkeer van 42 evenementen in Rusland.
 
Aankomende zondag kijken we uit naar de 52 junior evenementen in Engeland: een belangrijke stap voorwaarts voor de lokale parkrun-groepen om zo de draad weer op te pakken.
 
Op zondag 18 april starten nog eens 28 junior parkrun-evenementen met hopelijk veel meer in de weken erna.
 
Waar je je ook ter wereld bevindt en hoe de plaatselijke situatie ook is, wees ervan bewust dat parkrun er is voor jou! Iedere week komen we een stapje dichterbij naar de terugkeer alle parkruns.
 
Groeten!
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend…

COVID_APR_WEEK_1_NEWS

COVID-19 (Coronavirus) Update: 6 april

De situatie rondom Covid-19 (Coronavirus) kunnen we met gemak voor bijna ieder parkrun-land als turbulent omschrijven.   Sommige parkrun-landen gaan toenemende lockdown restricties tegemoet, Andere landen beginnen langzaam het licht aan het einde van de tunnel te zien.   In Zuid-Afrika paste de overheid de richtlijnen binnen Alert level 1 aan waardoor de capaciteit voor…