Nieuws - 14th April 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend positieve reacties van deelnemers, teams, landeigenaren en de bredere gemeenschap.
 
Nog eens 29 junior evenementen zullen de komende zondag opnieuw van start gaan met nog meer in de weken daarna. We verwachten weer te draaien met 100 junior parkrun-evenementen in Engeland tegen het einde van april.
 
Met de terugkeer van junior parkrun vonden er in totaal afgelopen weekend 550 evenementen plaats waar 64.000 mensen wandelden, jogden, renden of vrijwilliger waren.
 
Op dit moment vindt ruim een kwart van de parkrun evenementen wereldwijd weer plaats, een aantal wat naar verwachting enorm zal toenemen met de geplande terugkeer van 5km evenementen in Engeland op 5 juni.
 
We houden de situatie in elke parkrun-regio in de gaten. Hoewel we nog voor geen andere regio een datum van terugkeer bekend kunnen maken, zijn we optimistisch dat de situatie snel zal verbeteren.
 
Samen komen we er doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

cof

Vergelijk jezelf niet met anderen

Carl Barnes ontdekte parkrun toen hij aan het afkicken was van een alcoholverslaving. Het gevoel van voldoening inspireerde hem om vol te houden en om vrienden en familie te inspireren.   Hier vertelt hij ons zijn parkrun-verhaal.   In de eerste helft van 2018 was ik aan het herstellen van een alcoholverslaving en van de…

COVID_MAY_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 11 mei

Het was fantastisch dat we afgelopen weekend over de hele wereld verspreid maar liefst 70.000 mensen zagen deelnemen aan de 672 parkruns die doorgingen. Het doet ons deugd dat hieronder ook 146 junior parkruns in Engeland en eentje in Wales waren. Voor het einde van deze maand verwachten wij op nog eens 40 locaties te…