Nieuws - 14th April 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 13 april

COVID_APR_WEEK_NEWS1-900x416

Het was fantastisch om te zien dat 48 junior parkrun evenementen afgelopen zondag terugkeerden in Engeland. Maar liefst 4.000 kinderen passeerden de finishlijn waarvan 1.000 voor het eerst meededen. We zijn ongelofelijk trots op alle evenement-teams die voor het eerst in 13 maanden hun evenement organiseerden en we zijn onder de indruk van de overwegend positieve reacties van deelnemers, teams, landeigenaren en de bredere gemeenschap.
 
Nog eens 29 junior evenementen zullen de komende zondag opnieuw van start gaan met nog meer in de weken daarna. We verwachten weer te draaien met 100 junior parkrun-evenementen in Engeland tegen het einde van april.
 
Met de terugkeer van junior parkrun vonden er in totaal afgelopen weekend 550 evenementen plaats waar 64.000 mensen wandelden, jogden, renden of vrijwilliger waren.
 
Op dit moment vindt ruim een kwart van de parkrun evenementen wereldwijd weer plaats, een aantal wat naar verwachting enorm zal toenemen met de geplande terugkeer van 5km evenementen in Engeland op 5 juni.
 
We houden de situatie in elke parkrun-regio in de gaten. Hoewel we nog voor geen andere regio een datum van terugkeer bekend kunnen maken, zijn we optimistisch dat de situatie snel zal verbeteren.
 
Samen komen we er doorheen.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….