Nieuws - 28th April 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 27 april

COVID_APR_WEEK_5_NEWS

Op zaterdag 5 juni pakken we de draad op voor de reguliere 5km evenementen in Engeland: met een e-mail die eerder deze week verstuurd werd naar alle landeigenaren voor de benodigde toestemming maken we een grote stap voorwaarts.
 
Ondertussen houden we de situatie in Schotland, Noord-Ierland en Wales nauwlettend in de gaten. Ondanks dat het de goede kant op gaat in deze landen, is het momenteel nog onduidelijk wanneer parkrun hier weer kan plaatsvinden.
 
Nog meer goed nieuws: afgelopen zondag vonden er in totaal 106 junior parkruns in Engeland plaats met zo’n 8000 kinderen die liepen, jogden of renden plus 2500 vrijwilligers die alles in goede banen leidden. Aankomende weekend pakken nog eens 29 junior parkrun-evenementen de draad op. Verder staat de terugkeer van de eerste junior parkruns in Wales gepland voor zondag 9 mei.
 
In Noord-Ierland zijn we momenteel in gesprek met de Return to Sport groep voor een gefaseerde terugkeer van junior parkrun. Een exacte datum zijn we nog niet overeengekomen, maar we mikken op eind mei.
 
Met de verwachte versoepelingen van restricties in de Verenigde Staten hopen we daar een herstart te maken vanaf 22 mei.
 
Iedere week boeken we stukje bij beetje enige vooruitgang. Sommigen hebben nog een hele lang weg te gaan voordat alles weer bij het oude is. Echter een ding is zeker: we gaan in ieder geval de goede kant op.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

cof

Vergelijk jezelf niet met anderen

Carl Barnes ontdekte parkrun toen hij aan het afkicken was van een alcoholverslaving. Het gevoel van voldoening inspireerde hem om vol te houden en om vrienden en familie te inspireren.   Hier vertelt hij ons zijn parkrun-verhaal.   In de eerste helft van 2018 was ik aan het herstellen van een alcoholverslaving en van de…

COVID_MAY_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 11 mei

Het was fantastisch dat we afgelopen weekend over de hele wereld verspreid maar liefst 70.000 mensen zagen deelnemen aan de 672 parkruns die doorgingen. Het doet ons deugd dat hieronder ook 146 junior parkruns in Engeland en eentje in Wales waren. Voor het einde van deze maand verwachten wij op nog eens 40 locaties te…