Nieuws - 5th May 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 4 mei

COVID_MAY_WEEK_1

Het is inmiddels een week geleden dat we de landeigenaren in Engeland benaderden voor toestemming voor de herstart van de 5km evenementen op 5 juni. We zijn ons ervan bewust dat we onze e-mail stuurden in een drukke tijd voor velen, waarbij de lokale verkiezingen deze week en het lange weekend ongetwijfeld zorgden voor een krappere bezetting bij de lokale autoriteiten.
 
Toch hebben we al veel positieve reacties gehad. Voor 106 evenementen hebben we volledige of gedeeltelijke toestemming ontvangen om terug te keren en voor nog eens 125 evenementen is ons verzoek in behandeling genomen. Op dit moment wachten we nog op een reactie van 333 landeigenaren.
 
Ik zou graag van de gelegenheid gebruik willen maken om alle landeigenaren te bedanken voor de tijd die ze hebben genomen om onze toestemmingsaanvraag door te nemen en daarop te antwoorden. Het was geweldig om het enthousiasme te zien waarmee veel landeigenaren reageerden op onze berichtgeving op social media over de terugkeer van het evenement en we kijken er naar uit om nog meer van dit soort berichten te delen over de komende dagen en weken.
 
Helaas hebben we nog steeds niet de benodigde duidelijkheid om startdatums in Schotland, Noord-Ierland en Wales te kunnen bevestigen. We blijven in gesprek met alle drie landen en hopen zo snel mogelijk meer positief nieuws te kunnen delen.
 
Nog eens 28 junior evenementen herstartten in Engeland op zondag en daarmee kwam het totaal aantal junior evenementen afgelopen weekend op 134. In totaal waren er, in alle landen, 659 evenementen over het hele weekend met meer dan 67.000 deelnemers.
 
Terwijl een aantal van de parkrun-landen nog wacht op verdere verbetering van de situatie, maken we voortgang met plannen voor een herstart van evenementen in de Verenigde Staten op 22 mei. We houden ook de situatie in Zuid-Afrika nauwlettend in de gaten en kunnen waarschijnlijk volgende week meer informatie geven over de situatie daar. En in Europa, waar het vaccinatie-tempo omhoog gaat, houden we de publicatie van routekaarten in de gaten waarin aangegeven staat hoe de maatregelen in de diverse landen worden versoepeld.
 
Waar je ook ter wereld bent en in wat voor situatie ook, weet dat de parkrun-gemeenschap er altijd is voor je.
 
Dank je wel voor je aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_JUNE_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.   Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en…

COVID_JUNE_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.   Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe…