Nieuws - 12th May 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 11 mei

COVID_MAY_WEEK_2

Het was fantastisch dat we afgelopen weekend over de hele wereld verspreid maar liefst 70.000 mensen zagen deelnemen aan de 672 parkruns die doorgingen. Het doet ons deugd dat hieronder ook 146 junior parkruns in Engeland en eentje in Wales waren. Voor het einde van deze maand verwachten wij op nog eens 40 locaties te herstarten met de junior parkrun van 2 km.
 
Al deze evenementen, van Rusland tot Australië en van Japan tot Jersey, vinden plaats volgens de richtlijnen van ons COVID-19 Framework. Het stelt ons gerust om te zien dat de aangepaste manier van organiseren goed werkt en dat deze aanpassingen geen negatief effect hebben op de fijne manier waarop we parkrun beleven.
 
Er is nog meer positief nieuws. We verwachten later deze week bekend te kunnen maken wanneer junior parkrun terug kan keren in Schotland en Noord-Ierland. We blijven in gesprek met allerlei belanghebbenden in het Verenigd Koninkrijk om te bepalen wanneer de 5 km parkruns terug kunnen keren. Wat betreft dit laatste hebben we nog geen duidelijkheid, maar we hopen dat de aankomende aankondigingen ons genoeg informatie geven om de geplande data voor de herstart te kunnen bevestigen.
 
Ondertussen blijven wij bezig met het verkrijgen van toestemming van de landeigenaren in Engeland, zodat we klaar zijn voor de terugkeer van de parkrun van 5 km. We hebben een deadline gesteld op 21 mei en zullen dan beslissen of de evenementen terug kunnen keren op 5 juni.
 
We liggen op schema om in de VS een aantal evenementen opnieuw op te starten op 22 mei. En we zijn optimistisch over een herstart van enkele evenementen in Zuid-Afrika op 29 mei.
 
Gedurende deze pandemie hebben we ons best gedaan om elke week een update te geven en zo veel mogelijk informatie te delen over parkrun in de hele wereld. Van week tot week valt er regelmatig niets te melden over sommige gebieden. Maar we vergeten niemand, blijven bezig om overal de situatie in de gaten te houden, en hebben als doel om iedere gemeenschap haar parkrun weer terug te geven zodra dit is toegestaan.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_JUNE_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.   Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en…

COVID_JUNE_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.   Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe…