Nieuws - 12th May 2021
Tags:

Vergelijk jezelf niet met anderen

cof

Carl Barnes ontdekte parkrun toen hij aan het afkicken was van een alcoholverslaving. Het gevoel van voldoening inspireerde hem om vol te houden en om vrienden en familie te inspireren.
 
Hier vertelt hij ons zijn parkrun-verhaal.
 
In de eerste helft van 2018 was ik aan het herstellen van een alcoholverslaving en van de gezondheidsproblemen die daar bij kwamen kijken.
 
Ik had van een vriendin over parkrun gehoord, zij stelde voor om het eens te proberen en dat ik er misschien wel nieuwe mensen zou ontmoeten.
 
Mijn eerste parkrun in juli 2018 was de eerste keer sinds school dat ik buiten hardliep. Ik maakte me wat zorgen over mijn eerste parkrun, ik dacht dat alle anderen er op hun plaats zouden zijn en ik had nog nooit aan een georganiseerd evenement meegedaan. En, ik was nog steeds aan het ontdekken hoe fit ik eigenlijk was na mijn gezondheidsproblemen en ik was bang dat de vrijwilligers een dokter voor me zouden moeten bellen!
 
Maar ik had me helemaal nergens zorgen om hoeven te maken. Ik vond het helemaal geweldig.
 
De sfeer was goed en het was fantastisch om je naam naast een officiële tijd te zien staan. Het gaf me een enorm gevoel van voldoening na alles wat ik had doorgemaakt.
 
parkrun heeft ervoor gezorgd dat ik een beter, gezonder leven leidt. Ik werd lid van mijn lokale hardloopclub en ik heb sindsdien zelfs marathons gelopen.
 
Car photo 1
 
Een van de absolute hoogtepunten was om mijn vriendin Stacey te leren kennen bij de finish van Widnes parkrun in 2019! We zijn nu bijna 2 jaar bij elkaar – een parkrun-liefde zoals onze vrienden het noemen.
 
cof
 
Ik vond het ook leuk om mee te helpen als pacer om mensen naar een persoonlijk record te loodsen en ik vond het geweldig om Fountains Abbey parkrun te bezoeken. Ook het overtuigen van vrienden en familie om hun eerste parkrun te komen doen voelt goed. Hier zie je mij met mijn vader en mijn beste vrienden bij hun allereerste parkrun.
 
Aan iedereen die eraan denkt om aan parkrun mee te doen en daar misschien wat nerveus voor is, zou ik willen zeggen dat er absoluut niks is om je zorgen over te maken.
 
Iedereen moedigt je aan, de briefings zijn leuk en duidelijk, bij elke parkrun waar ik geweest ben was iedereen heel behulpzaam en vergelijk jezelf vooral niet met anderen!
 
Ieders beleving van parkrun is anders, we nemen allemaal deel om andere redenen en op verschillende manieren. Je bepaalt zelf hoe hoog je de lat legt. Je zult vriendschappen sluiten en mooie herinneringen creëren en je wordt nog fitter ook!
 
Ik ben nu een fervent parkrunner en ik loop hard voor zowel mijn mentale als fysieke gezondheid. Ik hou van parkrun en alles wat het voor je kan betekenen en ik hoop dat mijn verhaal anderen helpt.
 
Ik kijk er naar uit om meer wedstrijden te lopen en ook om meer parkrun-toerisme te doen. Ik zou ook graag meer willen meehelpen en ik denk erover om op enig moment evenementleider te worden! Ook blijf ik mensen aanmoedigen om te gaan hardlopen voor hun mentale en fysieke gezondheid en parkruns zijn daar uitermate geschikt voor.
 
Carl Barnes

Deel met je vrienden:

COVID_JUNE_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.   Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe…

Netherlands cover 2

parkrun Nederland – er gloort licht aan de horizon

In Nederland heeft al een heel lange tijd geen parkrun plaats kunnen vinden en het is een lastige tijd voor het hele land, maar er begint licht aan de horizon te schijnen.   We zijn verheugd met de bevestiging dat het land op 5 juni de derde stap kan nemen in het heropeningsplan. We hopen…