Nieuws - 19th May 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 18 mei

COVID_MAY_WEEK_3

Voor de eerste keer in 14 maanden vonden er in het afgelopen weekend wereldwijd meer dan 700 parkrun-evenementen plaats. Meer dan 66.000 mensen wandelden, jogden, liepen hard en hielpen mee en dit was inclusief 3.500 mensen die voor de allereerste keer meededen.
 
Elke parkrun die opnieuw opgestart wordt betekent weer een gemeenschap die herenigd wordt en is een grote stap voorwaarts voor de hele parkrun-beweging. Het heeft vaak gevoeld alsof er maar mondjesmaat vooruitgang werd geboekt maar stilletjes aan is parkrun aan het terugkeren in onze parken en open ruimtes en wordt het stevig omarmd door gemeenschappen die graag samen buiten actief zijn.
 
We zijn verheugd dat er aanstaande zaterdag tien evenementen in de Verenigde Staten terugkeren, gevolgd door twee junior evenementen in Noord-Ierland op de zondag.
 
Volgende week (zaterdag 29 mei) zien we de terugkeer van 30 evenementen in Zuid-Afrika en in verder positief nieuws kunnen we nu ook bevestigen dat de terugkeer van evenementen in Polen gepland staat voor zaterdag 12 juni en die van Denemarken op zaterdag 19 juni.
 
Zoals we afgelopen vrijdag meldden, verbetert de situatie zich in het gehele Verenigd Koninkrijk; binnenkort gaan er meer junior evenementen herstarten in Wales, er zijn plannen om junior evenementen in Schotland te herstarten vanaf 20 juni en er is een goede kans dat we kunnen gaan plannen voor de terugkeer begin juli van de 5km evenementen in Schotland en Noord-Ierland.
 
We blijven hard aan het werk met de landeigenaren van de 5km evenementen in Engeland om de benodigde goedkeuringen te krijgen om evenementen te heropenen op 5 juni. Op dit moment hebben we volledige of gedeeltelijke goedkeuring van landeigenaren voor 237 evenementen en met nog eens 270 landeigenaren zijn we in verschillende stadia van het proces. We wachten nog op een reactie van een groep van landeigenaren die gezamenlijk 63 evenementen vertegenwoordigen.
 
We zijn ontzettend dankbaar voor de reacties van landeigenaren die we tot op heden ontvangen hebben en de verleende toestemming voor de terugkeer van evenementen. Om wat zekerheid te geven aan lokale gemeenschappen en om de evenement-teams genoeg tijd te geven om zich voor te bereiden, zullen we aanstaande vrijdag (21 mei) bevestigen of evenementen al dan niet zoals gepland kunnen terugkeren op 5 juni.
 
Dankjewel voor je aanhoudende steun, we slaan ons hier sámen doorheen.
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….