Nieuws - 19th May 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 18 mei

COVID_MAY_WEEK_3

Voor de eerste keer in 14 maanden vonden er in het afgelopen weekend wereldwijd meer dan 700 parkrun-evenementen plaats. Meer dan 66.000 mensen wandelden, jogden, liepen hard en hielpen mee en dit was inclusief 3.500 mensen die voor de allereerste keer meededen.
 
Elke parkrun die opnieuw opgestart wordt betekent weer een gemeenschap die herenigd wordt en is een grote stap voorwaarts voor de hele parkrun-beweging. Het heeft vaak gevoeld alsof er maar mondjesmaat vooruitgang werd geboekt maar stilletjes aan is parkrun aan het terugkeren in onze parken en open ruimtes en wordt het stevig omarmd door gemeenschappen die graag samen buiten actief zijn.
 
We zijn verheugd dat er aanstaande zaterdag tien evenementen in de Verenigde Staten terugkeren, gevolgd door twee junior evenementen in Noord-Ierland op de zondag.
 
Volgende week (zaterdag 29 mei) zien we de terugkeer van 30 evenementen in Zuid-Afrika en in verder positief nieuws kunnen we nu ook bevestigen dat de terugkeer van evenementen in Polen gepland staat voor zaterdag 12 juni en die van Denemarken op zaterdag 19 juni.
 
Zoals we afgelopen vrijdag meldden, verbetert de situatie zich in het gehele Verenigd Koninkrijk; binnenkort gaan er meer junior evenementen herstarten in Wales, er zijn plannen om junior evenementen in Schotland te herstarten vanaf 20 juni en er is een goede kans dat we kunnen gaan plannen voor de terugkeer begin juli van de 5km evenementen in Schotland en Noord-Ierland.
 
We blijven hard aan het werk met de landeigenaren van de 5km evenementen in Engeland om de benodigde goedkeuringen te krijgen om evenementen te heropenen op 5 juni. Op dit moment hebben we volledige of gedeeltelijke goedkeuring van landeigenaren voor 237 evenementen en met nog eens 270 landeigenaren zijn we in verschillende stadia van het proces. We wachten nog op een reactie van een groep van landeigenaren die gezamenlijk 63 evenementen vertegenwoordigen.
 
We zijn ontzettend dankbaar voor de reacties van landeigenaren die we tot op heden ontvangen hebben en de verleende toestemming voor de terugkeer van evenementen. Om wat zekerheid te geven aan lokale gemeenschappen en om de evenement-teams genoeg tijd te geven om zich voor te bereiden, zullen we aanstaande vrijdag (21 mei) bevestigen of evenementen al dan niet zoals gepland kunnen terugkeren op 5 juni.
 
Dankjewel voor je aanhoudende steun, we slaan ons hier sámen doorheen.
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_JUNE_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.   Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en…

COVID_JUNE_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.   Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe…