Nieuws - 26th May 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 25 mei

COVID_MAY_WEEK_4

Afgelopen zaterdag keerden tien evenementen in de Verenigde Staten terug op de kalender. Geweldig om te zien! Hiermee zijn de VS het zesde land waarin parkrun is teruggekeerd sinds de wereldwijde pauze die vorig jaar maart werd ingezet.
 
In totaal vonden er 725 evenementen plaats afgelopen weekend. Net geen 70.000 deelnemers deden mee als wandelaar, jogger, hardloper of vrijwilliger. Onder hen waren er 3.500 nieuwkomers.
 
Voor komende zaterdag kijken wij uit naar de terugkeer van 30 evenementen in Zuid-Afrika en nog eens zeven parkruns in de VS. Het wordt een drukke periode.
 
Hoewel er nog veranderingen kunnen plaatsvinden, is dit onze verwachting voor de herstart in sommige landen voor de komende weken.
 
12 Juni - Polen
19 Juni - Denemarken
20 Juni - Schotland (junior parkrun keert terug)
26 Juni - Engeland en Noord-Ierland (onder voorbehoud)
3 Juli – Schotland (onder voorbehoud)
 
In sommige gevallen wachten we nog op duidelijkheid voordat we ons voornemen terug te keren officieel aankondigen. Zodra we dit kunnen, zullen wij meer informatie geven in deze wekelijkse update en via de communicatielijnen binnen het desbetreffende land.
 
Ondertussen blijven we bezig om junior parkruns te herstarten in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Ondanks dat we de terugkeer van de 5km parkrun in Engeland hebben uitgesteld van 5 juni naar 26 juni, blijven we optimistisch dat we van genoeg landeigenaren toestemming zullen krijgen voor een herstart.
 
Het wordt iedere week duidelijker dat we grote vooruitgang boeken en dat het leven, op veel plaatsen in de wereld, weer richting het oude normaal gaat.
 
We danken jullie ontzettend voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….