Nieuws - 26th May 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 25 mei

COVID_MAY_WEEK_4

Afgelopen zaterdag keerden tien evenementen in de Verenigde Staten terug op de kalender. Geweldig om te zien! Hiermee zijn de VS het zesde land waarin parkrun is teruggekeerd sinds de wereldwijde pauze die vorig jaar maart werd ingezet.
 
In totaal vonden er 725 evenementen plaats afgelopen weekend. Net geen 70.000 deelnemers deden mee als wandelaar, jogger, hardloper of vrijwilliger. Onder hen waren er 3.500 nieuwkomers.
 
Voor komende zaterdag kijken wij uit naar de terugkeer van 30 evenementen in Zuid-Afrika en nog eens zeven parkruns in de VS. Het wordt een drukke periode.
 
Hoewel er nog veranderingen kunnen plaatsvinden, is dit onze verwachting voor de herstart in sommige landen voor de komende weken.
 
12 Juni - Polen
19 Juni - Denemarken
20 Juni - Schotland (junior parkrun keert terug)
26 Juni - Engeland en Noord-Ierland (onder voorbehoud)
3 Juli – Schotland (onder voorbehoud)
 
In sommige gevallen wachten we nog op duidelijkheid voordat we ons voornemen terug te keren officieel aankondigen. Zodra we dit kunnen, zullen wij meer informatie geven in deze wekelijkse update en via de communicatielijnen binnen het desbetreffende land.
 
Ondertussen blijven we bezig om junior parkruns te herstarten in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Ondanks dat we de terugkeer van de 5km parkrun in Engeland hebben uitgesteld van 5 juni naar 26 juni, blijven we optimistisch dat we van genoeg landeigenaren toestemming zullen krijgen voor een herstart.
 
Het wordt iedere week duidelijker dat we grote vooruitgang boeken en dat het leven, op veel plaatsen in de wereld, weer richting het oude normaal gaat.
 
We danken jullie ontzettend voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

1whang-377

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 juni

Afgelopen zaterdag namen we weer een grote stap voorwaarts toen 5km evenementen terugkeerden in Denemarken, het negende land waar parkrun weer kon beginnen na COVID. Ook konden we junior parkrun opnieuw verwelkomen in Schotland.   In totaal deden er afgelopen weekend 60.000 mensen, waarvan 2500 parkrun-debutanten, mee bij 775 evenementen over de wereld.   Komende…

COVID_JUNE_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.   Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en…