Nieuws - 2nd June 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 1 juni

COVID_JUNE_WEEK_1

Afgelopen zaterdag pakten 25 evenementen de draad op in Zuid Afrika: het zevende land dat gratis toegankelijke parkruns verwelkomde sinds de lockdown afgelopen maart.
 
Vanwege een tijdelijke lockdown in de Australische staat Victoria werden 97 evenementen afgeblazen. Desondanks vonden er in totaal 663 evenementen wereldwijd plaats met meer dan 57.000 deelnemers, waarvan meer dan 2.700 deelnemers hun parkrun-debuut maakten.
 
Zoals we vorige week al zeiden volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op waardoor iedere week meer duidelijk wordt waar en wanneer we een herstart kunnen maken.
 
Hoewel er nog veranderingen kunnen plaatsvinden, is dit onze verwachting voor de herstart in sommige landen voor de komende weken.
 
12 juni - Polen
19 juni - Denemarken
20 juni - Schotland (junior parkrun keert terug)
26 juni - Engeland en Noord-Ierland (onder voorbehoud)
3 juli – Schotland (onder voorbehoud)
 
In sommige gevallen wachten we nog op duidelijkheid voordat we ons voornemen terug te keren officieel aankondigen. Zodra we dit kunnen, zullen wij meer informatie geven in deze wekelijkse update en via de communicatielijnen binnen het desbetreffende land.
 
Momenteel is het nog onduidelijk wanneer de 5km parkruns hun rentree kunnen maken in Wales. We zijn in nauw contact met de lokale overheden en geven zo snel mogelijk een update zodra er meer nieuws is.
 
In Engeland zetten meer en meer landeigenaren het sein op groen: voor zo’n 70% van de evenementen is de benodigde toestemming op orde. Hierdoor zijn we erg hoopvol dat de 5km evenementen zoals gepland van start kunnen op 26 juni.
 
Bedankt voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_JUNE_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.   Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en…

COVID_JUNE_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.   Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe…