Nieuws - 10th June 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

COVID_JUNE_WEEK_2

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.
 
Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe ons COVID-19 Framework in de praktijk uitpakt. We hebben het framework vorig jaar speciaal voor corona ontworpen in aanvulling op de bestaande veiligheidsmaatregelen. Hiermee maken we onze vrijwilligers bekend met extra maatregelen die nodig zijn om parkrun veilig en verantwoord aan te kunnen bieden in tijden van corona.
 
Tot nu toe zijn er meer dan 14.000 evenementen, verdeeld over 800 locaties, georganiseerd volgens het framework. Meer dan 250.000 mensen zorgen voor in totaal 1,5 miljoen deelnamen als hardloper, jogger, wandelaar of vrijwilliger. In alle gebieden waar we nu actief zijn ondersteunen wij het contactonderzoek en tot nu toe is er geen enkele coronabesmetting die kan worden gelinkt aan parkrun.
 
We willen graag onze dank uitspreken aan alle parkrunners die aan deze 14.000 evenementen hebben deelgenomen. Niet alleen voor hun geduld en steun, maar ook voor het geloof dat zij zijn blijven houden in de parkrunbeweging. In het bijzonder willen we onze geweldige vrijwilligers in het zonnetje zetten. Zij zorgen er voor dat iedere parkrun veilig en gastvrij kan plaatsvinden, zodat iedereen er lokaal van kan genieten.
 
Wanneer we vooruit kijken verwachten wij, onder voorbehoud, in de volgende landen terug te keren.
 
12 Juni – Polen
19 Juni – Denemarken
20 Juni – Schotland (junior parkrun)
26 Juni – Engeland en Noord-Ierland (nog niet bevestigd)
3 Juli – Frankrijk, Schotland (nog niet bevestigd)
10 Juli – Wales (nog niet bevestigd)
7 Augustus – Zweden
 
In sommige gevallen wachten we nog op een bevestiging voordat wij een officiële herstartdatum zullen vermelden. Zodra dit mogelijk is zullen wij meer informatie geven in deze wekelijkse update en in via de relevante communicatielijnen in het desbetreffende land.
 
Ondertussen vinden er nog altijd veel positieve gesprekken plaats met landeigenaren in Engeland. Op dit moment is er aan 76% van de evenementen toestemming verleent om opnieuw van start te gaan. Komende vrijdag zullen wij, via onze communicatie aan parkrunners in het Verenigd Koninkrijk, aangeven of er genoeg goedkeuringen zijn om de herstart zoals gepland op 26 juni plaats te laten vinden.
 
Ontzettend bedankt voor jullie aanhoudende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

COVID_JUNE_WEEK_3

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.   Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en…

COVID_JUNE_WEEK_2

COVID-19 (Coronavirus) Update: 8 juni

Het afgelopen weekend vonden er 700 evenementen plaats verdeeld over zeven landen. Meer dan 62.000 deelnemers konden genieten van dat magische parkrun-gevoel: de mogelijkheid om te genieten van een sportieve buitenactiviteit, geleid door de lokale gemeenschap.   Het is heel bemoedigend om te zien hoe deze evenementen omarmd worden door de directe omgeving en hoe…