Nieuws - 16th June 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 15 juni

COVID_JUNE_WEEK_3

Met de herstart van 72 evenementen in Polen, vonden afgelopen weekend wereldwijd de meeste parkrun-evenementen plaats sinds het begin van de pandemie. Bijna 66.000 personen namen deel aan een van de 768 evenementen in acht landen.
 
Elk evenement dat opnieuw wordt opgestart is een enorme stap voorwaarts en zou ons allemaal veel geruststelling en hoop moeten geven. We hebben nu succesvolle parkruns in Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Rusland, Zuid-Afrika, de VS, de Falklandeilanden, Jersey, Guernsey, het eiland Man en Polen.
 
En voor de komende weken zien de zaken er steeds positiever uit, aangezien we klaar zijn om terug te keren naar nog meer gemeenschappen over de hele wereld. In een aantal gevallen wachten we nog op bevestiging om officieel een herstartdatum te kunnen publiceren. Zodra dit mogelijk is, zullen we meer informatie verstrekken in deze wekelijkse update, en ook via de voor elk land relevante communicatiekanalen.
 
Hier is een lijst met bevestigde herstartdatums voor de komende weken:
 
19 juni​​- Denemarken
20 juni​​- Schotland (junior parkrun)
26 juni​​- Noord-Ierland
3 juli​​- Frankrijk
24 juli​​- Engeland
7 augustus​- Zweden
 
Zoals gisteravond bevestigd, en na de aankondiging door de Britse regering van een uitstel van de versoepeling van de beperkingen tot 19 juli, zullen 5km-evenementen in Engeland nu herstarten op zaterdag 24 juli.
 
Er is de afgelopen weken enorm veel werk verzet om ervoor te zorgen dat we van de grote meerderheid van landeigenaren toestemming hebben te herstarten in Engeland. Helaas, en ondanks wettelijke toestemming en goedkeuring van de overheid dat parkrun veilig is en opnieuw mag worden gestart, was een aanzienlijk aantal van deze lokale toestemmingen afhankelijk van een verdere versoepeling van de beperkingen.
 
In zowel Schotland als Wales zijn we bijna in staat om een ​​heropeningsdatum vast te stellen, en wellicht kunnen we die afstemmen op de heropening van evenementen in Engeland, maar er blijft een gebrek aan duidelijkheid over de precieze beperkingen die van toepassing zijn op evenementen zoals parkrun. We zullen natuurlijk een verdere update geven zodra we een herstart hier kunnen bevestigen.
 
Heel erg bedankt voor je voortdurende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

HEADER 2

Foto overzicht van Nederland: 6 augustus

Welkom bij het fotorondje van deze week waar we weer een post-Covid deelnamerecord konden optekenen met meer dan 50 deelnemers gemiddeld per evenement. We vierden ook het 50e evenement van Goffert parkrun en Karpendonkse Plas parkrun – gefeliciteerd!   Zo zag het eruit:       Als eerste Goffert parkrun in Nijmegen waar iedereen na…

Jono-Whitehead-2

Méér mindervaliden bij parkrun svp!

Een goede vriend en tevens frame runner raadde rolstoelgebruiker Jono Whitehead parkrun aan. Hij aarzelde in eerste instantie, maar toen hij zag dat zijn voormalige wiskundeleraar sluitloper was, voelde hij zich meteen op zijn gemak!   Hij vertelt ons waarom hij meer mindervaliden bij parkrun wil zien.   Ik ben mindervalide en ik hoorde over…