Nieuws - 23rd June 2021
Tags:

COVID-19 (Coronavirus) Update: 22 juni

1whang-377

Afgelopen zaterdag namen we weer een grote stap voorwaarts toen 5km evenementen terugkeerden in Denemarken, het negende land waar parkrun weer kon beginnen na COVID. Ook konden we junior parkrun opnieuw verwelkomen in Schotland.
 
In totaal deden er afgelopen weekend 60.000 mensen, waarvan 2500 parkrun-debutanten, mee bij 775 evenementen over de wereld.
 
Komende zaterdag zien we uit naar de terugkeer van parkrun in Noord-Ierland. Dit betekent ook dat 11-14 jarigen weer mee kunnen doen aan junior parkrun op zondag of een handje meehelpen als vrijwilliger.
 
Sinds dinsdag 24 maart 2020 geven we wekelijks een wereldwijde update met het laatste nieuws over de situatie in de 22 parkrun-landen. Vanaf volgende week zullen er enkele veranderingen komen.
 
Met de terugkeer van parkrun in meer en meer landen wordt deze update minder relevant voor een groter wordend aandeel van onze gemeenschap. Vanaf volgende week dinsdag zullen we een statusupdate plaatsen op de nieuwspagina op parkrun.com. De in zeven talen vertaalde update die lokaal gepubliceerd werd, komt hierbij te vervallen. De nieuwe update zal hoofdzakelijk bestaan uit een tabel met de status van parkrun in elk land. Er komt ook een einde aan de updates per-email aan evenement-teams en parkrun-ambassadeurs.
 
Updates gericht op bepaalde landen, zullen worden gepubliceerd via de relevante nationale communicatiekanalen.
 
We kunnen inmiddels bevestigen dat parkrun gedurende de komende weken weer van start zal gaan in:
 
26 juni – Noord-Ierland
3 juli – Frankrijk
24 juli – Engeland
7 augustus – Zweden
 
Bedankt voor jullie voortdurende steun.
 
Tom
 
Tom Williams
Chief Operating Officer, parkrun Global

Deel met je vrienden:

HEADER 2

Foto overzicht van Nederland: 6 augustus

Welkom bij het fotorondje van deze week waar we weer een post-Covid deelnamerecord konden optekenen met meer dan 50 deelnemers gemiddeld per evenement. We vierden ook het 50e evenement van Goffert parkrun en Karpendonkse Plas parkrun – gefeliciteerd!   Zo zag het eruit:       Als eerste Goffert parkrun in Nijmegen waar iedereen na…

Jono-Whitehead-2

Méér mindervaliden bij parkrun svp!

Een goede vriend en tevens frame runner raadde rolstoelgebruiker Jono Whitehead parkrun aan. Hij aarzelde in eerste instantie, maar toen hij zag dat zijn voormalige wiskundeleraar sluitloper was, voelde hij zich meteen op zijn gemak!   Hij vertelt ons waarom hij meer mindervaliden bij parkrun wil zien.   Ik ben mindervalide en ik hoorde over…