Nieuws - 23rd June 2021
Tags:

parkrun terug in Polen en Denemarken

parkrun Poland 2

parkrun heeft de draad opgepakt in Polen en Denemarken, de eerste twee landen in West-Europa.
 
Polen beet het spits af op zaterdag 12 juni, tot groot genoegen van de 100.000 geregistreerde Poolse parkrunners. Een slordige 4.500 wandelaars, joggers, renners en vrijwilligers kwamen opdagen tijdens de 72 evenementen, opgezet geheel volgens de COVID-19 geldende richtlijnen. Alles liep gesmeerd en net zoals bij andere landen die de draad hebben opgepakt, werden de aantallen vóór COVID-19 bijna overal geëvenaard.
 
parkrun Poland 1
 
Country Manager Jakub Fedorowicz: “Na een valse start in september 2020 toen we op het allerlaatste moment de boel moesten afblazen ben ik erg blij dat we deze keer wél hebben kunnen doorpakken, zodat alle parkruns uit de startblokken konden komen. Zo fijn om foto’s uit het hele land te zien alsof we nooit weg zijn geweest”.
 
Met een aantal nieuwe parkrun-evenementen dat staat te trappelen om te beginnen hoopt Polen in de herfst te kunnen rekenen op 80 evenementen.
 
parkrun Poland 3
 
In Denemarken maakten 7 van de 8 evenementen een herstart: Faelledparken doet momenteel niet mee vanwege Euro 2020 die daar momenteel plaats vindt.
 
Ook hier waren de aantallen overweldigend, vooral vanwege een zeer warme, zomerse dag. Na 15 maanden afwezigheid waren de trouwe parkrunners in grote getalen aanwezig.
 
Brabrand
 
Voor parkrunner Per Thorup was het helemaal een bijzondere dag: vlak voor de eerste lockdown had hij 249 gefinishte parkruns en 24 keer vrijwilliger op zijn naam staan. Afgelopen weekend kon hij eindelijk beide mijlpalen op zijn naam zetten.
 
Danish 250 guy
 
Na Polen en Denemarken volgt Noord-Ierland op 26 juni, de week erna gaat Frankrijk van het slot op 3 juli. Momenteel zet parkrun alle zeilen bij om in de komende maanden de draad op te pakken in alle overige landen.

Deel met je vrienden:

HEADER 2

Foto overzicht van Nederland: 6 augustus

Welkom bij het fotorondje van deze week waar we weer een post-Covid deelnamerecord konden optekenen met meer dan 50 deelnemers gemiddeld per evenement. We vierden ook het 50e evenement van Goffert parkrun en Karpendonkse Plas parkrun – gefeliciteerd!   Zo zag het eruit:       Als eerste Goffert parkrun in Nijmegen waar iedereen na…

Jono-Whitehead-2

Méér mindervaliden bij parkrun svp!

Een goede vriend en tevens frame runner raadde rolstoelgebruiker Jono Whitehead parkrun aan. Hij aarzelde in eerste instantie, maar toen hij zag dat zijn voormalige wiskundeleraar sluitloper was, voelde hij zich meteen op zijn gemak!   Hij vertelt ons waarom hij meer mindervaliden bij parkrun wil zien.   Ik ben mindervalide en ik hoorde over…