Nieuws - 23rd June 2021
Tags:

parkrun terug in Polen en Denemarken

parkrun Poland 2

parkrun heeft de draad opgepakt in Polen en Denemarken, de eerste twee landen in West-Europa.
 
Polen beet het spits af op zaterdag 12 juni, tot groot genoegen van de 100.000 geregistreerde Poolse parkrunners. Een slordige 4.500 wandelaars, joggers, renners en vrijwilligers kwamen opdagen tijdens de 72 evenementen, opgezet geheel volgens de COVID-19 geldende richtlijnen. Alles liep gesmeerd en net zoals bij andere landen die de draad hebben opgepakt, werden de aantallen vóór COVID-19 bijna overal geëvenaard.
 
parkrun Poland 1
 
Country Manager Jakub Fedorowicz: “Na een valse start in september 2020 toen we op het allerlaatste moment de boel moesten afblazen ben ik erg blij dat we deze keer wél hebben kunnen doorpakken, zodat alle parkruns uit de startblokken konden komen. Zo fijn om foto’s uit het hele land te zien alsof we nooit weg zijn geweest”.
 
Met een aantal nieuwe parkrun-evenementen dat staat te trappelen om te beginnen hoopt Polen in de herfst te kunnen rekenen op 80 evenementen.
 
parkrun Poland 3
 
In Denemarken maakten 7 van de 8 evenementen een herstart: Faelledparken doet momenteel niet mee vanwege Euro 2020 die daar momenteel plaats vindt.
 
Ook hier waren de aantallen overweldigend, vooral vanwege een zeer warme, zomerse dag. Na 15 maanden afwezigheid waren de trouwe parkrunners in grote getalen aanwezig.
 
Brabrand
 
Voor parkrunner Per Thorup was het helemaal een bijzondere dag: vlak voor de eerste lockdown had hij 249 gefinishte parkruns en 24 keer vrijwilliger op zijn naam staan. Afgelopen weekend kon hij eindelijk beide mijlpalen op zijn naam zetten.
 
Danish 250 guy
 
Na Polen en Denemarken volgt Noord-Ierland op 26 juni, de week erna gaat Frankrijk van het slot op 3 juli. Momenteel zet parkrun alle zeilen bij om in de komende maanden de draad op te pakken in alle overige landen.

Deel met je vrienden:

kralingse Bos measure

Feedback vanaf de finishlijn

Vanochtend hebben we onze route nog een keertje helemaal nagemeten. Precies 5km! Daarmee zijn we helemaal klaar voor onze testrun volgende week zaterdag, start om 9 uur. En natuurlijk onze officiële herstart op 31 juli.   Hebben jullie ook zoveel zin in parkrun?

not parkrun header

Negen Den Haag (not)parkruns

Hannah Gray probeerde pas geleden op één dag 9 parkrun routes uit in Den Haag – er is duidelijk veel potentieel voor parkruns in deze stad! Hier is haar verhaal.   Toen de corona restricties van kracht waren, besloot het Zuiderpark parkrun team om andere plekken in Den Haag te bezoeken en daar een (not)parkrun…