Nieuws - 2nd July 2021
Tags:

parkrun Nederland klaar in de startblokken

IMG-20200229-WA0045

Ongelofelijk dat maar liefst 15 maanden geleden parkrun voor het laatst plaatsvond in Nederland. Onder luid gejuich gingen de eerste evenementen op 29 februari 2020 van start, twee weken later werd alles vanwege COVID-19 stilgelegd. Vanaf dat moment begon het lange wachten tot het moment dat we parkrun zouden kunnen hervatten.
 
Onlangs besloot de overheid over te gaan op stap 4 van het openingsplan. Bij sportactiviteiten zijn bijna alle beperkingen komen te vervallen: er zijn geen restricties meer bij het aantal deelnemers. Anderhalf meter afstand houden moet nog wel zoveel mogelijk in acht worden genomen, maar tijdens de sportactiviteit zelf hoeft dat niet meer.
 
IMG-20200229-WA0056
 
Hierdoor kunnen we de draad van onze parkrun-evenementen oppakken. We zijn begonnen de landeigenaren aan te schrijven voor de benodigde toestemming. Van een aantal hebben we al een positief antwoord ontvangen. We gaan er achteraan om alles op tijd gereed te krijgen.
 
De datum waar we ons voorzichtig op richten is zaterdag 31 juli. In de komende tijd zullen we de exacte data bekend maken, afhankelijk van de landeigenaren die toestemming moeten geven en de plaatselijke situatie.
 
_DM_0114
 
Zodra we meer informatie hebben over de herstart van parkrun, hoor je dat via de social media-kanalen van jouw evenement. Hou deze dus in de gaten!
 
We zijn er bijna! parkrun op zaterdagochtend… zeer binnenkort terug van weggeweest!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

kralingse Bos measure

Feedback vanaf de finishlijn

Vanochtend hebben we onze route nog een keertje helemaal nagemeten. Precies 5km! Daarmee zijn we helemaal klaar voor onze testrun volgende week zaterdag, start om 9 uur. En natuurlijk onze officiële herstart op 31 juli.   Hebben jullie ook zoveel zin in parkrun?

not parkrun header

Negen Den Haag (not)parkruns

Hannah Gray probeerde pas geleden op één dag 9 parkrun routes uit in Den Haag – er is duidelijk veel potentieel voor parkruns in deze stad! Hier is haar verhaal.   Toen de corona restricties van kracht waren, besloot het Zuiderpark parkrun team om andere plekken in Den Haag te bezoeken en daar een (not)parkrun…