Nieuws - 2nd July 2021
Tags:

parkrun Nederland klaar in de startblokken

IMG-20200229-WA0045

Ongelofelijk dat maar liefst 15 maanden geleden parkrun voor het laatst plaatsvond in Nederland. Onder luid gejuich gingen de eerste evenementen op 29 februari 2020 van start, twee weken later werd alles vanwege COVID-19 stilgelegd. Vanaf dat moment begon het lange wachten tot het moment dat we parkrun zouden kunnen hervatten.
 
Onlangs besloot de overheid over te gaan op stap 4 van het openingsplan. Bij sportactiviteiten zijn bijna alle beperkingen komen te vervallen: er zijn geen restricties meer bij het aantal deelnemers. Anderhalf meter afstand houden moet nog wel zoveel mogelijk in acht worden genomen, maar tijdens de sportactiviteit zelf hoeft dat niet meer.
 
IMG-20200229-WA0056
 
Hierdoor kunnen we de draad van onze parkrun-evenementen oppakken. We zijn begonnen de landeigenaren aan te schrijven voor de benodigde toestemming. Van een aantal hebben we al een positief antwoord ontvangen. We gaan er achteraan om alles op tijd gereed te krijgen.
 
De datum waar we ons voorzichtig op richten is zaterdag 31 juli. In de komende tijd zullen we de exacte data bekend maken, afhankelijk van de landeigenaren die toestemming moeten geven en de plaatselijke situatie.
 
_DM_0114
 
Zodra we meer informatie hebben over de herstart van parkrun, hoor je dat via de social media-kanalen van jouw evenement. Hou deze dus in de gaten!
 
We zijn er bijna! parkrun op zaterdagochtend… zeer binnenkort terug van weggeweest!
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER 2

Foto overzicht van Nederland: 6 augustus

Welkom bij het fotorondje van deze week waar we weer een post-Covid deelnamerecord konden optekenen met meer dan 50 deelnemers gemiddeld per evenement. We vierden ook het 50e evenement van Goffert parkrun en Karpendonkse Plas parkrun – gefeliciteerd!   Zo zag het eruit:       Als eerste Goffert parkrun in Nijmegen waar iedereen na…

Jono-Whitehead-2

Méér mindervaliden bij parkrun svp!

Een goede vriend en tevens frame runner raadde rolstoelgebruiker Jono Whitehead parkrun aan. Hij aarzelde in eerste instantie, maar toen hij zag dat zijn voormalige wiskundeleraar sluitloper was, voelde hij zich meteen op zijn gemak!   Hij vertelt ons waarom hij meer mindervaliden bij parkrun wil zien.   Ik ben mindervalide en ik hoorde over…