Nieuws - 21st July 2021
Tags:

Negen Den Haag (not)parkruns

not parkrun header

Hannah Gray probeerde pas geleden op één dag 9 parkrun routes uit in Den Haag – er is duidelijk veel potentieel voor parkruns in deze stad! Hier is haar verhaal.
 
Toen de corona restricties van kracht waren, besloot het Zuiderpark parkrun team om andere plekken in Den Haag te bezoeken en daar een (not)parkrun te lopen. Verschillende vrijwilligers planden een route van 5km om die op een zaterdagochtend aan de rest van het team te laten zien. Inclusief de bestaande route, kwamen we op een totaal van 9 (not)parkrun routes.
 
map of notparkruns
 
Het leek mij wel leuk om alle routes op één dag te doen. Nu heb ik al een tijdje geen hele lange afstanden meer gelopen, dus als de route meer dan één rondje was dan liep ik alleen de eerste ronde. Het voordeel hiervan was ook dat ik niet al te vroeg hoefde te beginnen; ik ging om ongeveer 8:15 van start.
 
Mijn eerste (not)parkrun in Meijendel was perfect gepland want ik finishte net nadat het pannenkoekenhuis daar open ging. Na een heerlijke ham kaas pannenkoek zat ik vol energie voor de rest van de dag. Het betekende wel dat ik het grootste deel van de volgende route, in Clingendael, wandelend heb afgelegd om indigestie te voorkomen!
 
PhotoCollage_20210714_210201523
 
Hoewel het bewolkt was, regende het nauwelijks en de routes waren toch mooi. Niet alle routes gingen helemaal door een park en dus liep ik bijvoorbeeld ook langs het kanaal in Rijswijk en Delft, door woonwijken en op de boulevard aan de kust van Scheveningen. Ik zag zoveel dieren – heel veel ooievaren, ganzen, eenden en hun jongen, en op de weilanden schapen, kalveren en pony´s. Soms hinderden de vogels me bij het hardlopen – in Clingendael moest ik een kleine omweg maken om een groep ganzen te ontwijken die het pad hadden overgenomen en in het Zuiderpark besloot een jonge zwaan dat ik wel eten zou hebben en waggelde direct op mij aan!
 
In totaal liep ik iets meer dan 32km “hard” en fietste ik ongeveer 45km. Hopelijk komt er geen nieuwe lockdown meer, maar mocht dat wel het geval zijn, dan blijft de uitdaging van het hardlopen van negen volledige (not)parkruns een mogelijkheid…
 
Hannah Gray (Zuiderpark parkrun)
A182162
 
2020-04-29 12.39.46 2

Deel met je vrienden:

HEADER 2

Foto overzicht van Nederland: 6 augustus

Welkom bij het fotorondje van deze week waar we weer een post-Covid deelnamerecord konden optekenen met meer dan 50 deelnemers gemiddeld per evenement. We vierden ook het 50e evenement van Goffert parkrun en Karpendonkse Plas parkrun – gefeliciteerd!   Zo zag het eruit:       Als eerste Goffert parkrun in Nijmegen waar iedereen na…

Jono-Whitehead-2

Méér mindervaliden bij parkrun svp!

Een goede vriend en tevens frame runner raadde rolstoelgebruiker Jono Whitehead parkrun aan. Hij aarzelde in eerste instantie, maar toen hij zag dat zijn voormalige wiskundeleraar sluitloper was, voelde hij zich meteen op zijn gemak!   Hij vertelt ons waarom hij meer mindervaliden bij parkrun wil zien.   Ik ben mindervalide en ik hoorde over…