Nieuws - 28th July 2021
Tags:

Van Olympisch atleet naar parkrunner

olympian header

Ieders aandacht richt zich nu op de Olympische Spelen in Tokio, maar reguliere parkrunner Judy Pollock zal ze met meer dan gemiddelde interesse volgen.
 
Op de zomerspelen van 1964 in Tokio, de eerste van de drie Olympische Spelen waar Judy aan meedeed, won ze een bronzen medaille op de 400 meter. Tussen 1965 en 1967 vestigde ze wereldrecords op de kwart mijl, de 800 meter en de halve mijl.
 
Judy, 81, zegt dat het lopen tegenwoordig op schuifeltempo gaat. Maar dat weerhield haar er niet van om aan meer dan 80 parkruns mee te doen.
 

Judy geeft toe dat na jarenlang ´s ochtends en ´s avonds te hebben getraind, ze er niet zeker van was dat ze op zaterdag vroeg wilde opstaan voor parkrun. “Toen mijn lokale parkrun in Port Fairy van start ging, dacht ik dat als ik mee zou doen het misschien zou helpen om het evenement te laten groeien. Dat was mijn belangrijkste doel.”
 
“Maar sinds die tijd is er veel veranderd en ik geniet ervan elk weekend te gaan en ik vind het jammer als ik er niet bij kan zijn.“
 
Veel van het plezier dat Judy aan parkrun beleeft komt doordat ze de ervaring deelt met vrienden. “Ik ben gepensioneerd en we hebben allemaal gezelschap nodig en het sociale aspect is heel belangrijk“ zegt ze.
 
Maar is die competitieve instelling die Judy voortstuwde tot Olympische medailles en wereldrecords er nog steeds?
 

“Toen ik in de vijftig en zestig was probeerde ik hard te lopen en dan zeiden mensen wel eens ´Ik won van Judy Pollock´ en dan zei ik ´dat vind ik niet leuk om te horen´. Maar als mensen nu zeggen ´ik bleef je voor´, dan denk ik ´goed gedaan´.
 
“Je hoeft geen hardloper te zijn om je aan te sluiten bij parkrun, je kunt doen wat je wil en je geniet er net zo veel van. Door parkrun blijf je actief want je krijgt er altijd een warm welkom.“
 
Judy2
 

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….