Nieuws - 19th August 2021
Tags:

Sonsbeek parkrun – Ren, wandel of jog in het mooiste park van Arnhem!

Sons 1 header

Het Sonsbeek-park is al lang een favoriete plek in Arnhem om te wandelen, verzamelen, picknicken, sporten en, in het algemeen, genieten. Op korte loopafstand van het Centraal Station is het heel gemakkelijk om bij onze verzamelplek te komen, recht tegenover het Paviljoen van Sonsbeek.
 
Sons 6
 
Het creëren van een kernteam in Arnhem voor Sonsbeek parkrun is uitdagend maar leuk geweest. In oktober ontmoette Event Coördinator Renée Shortz Country Manager Deri Thomas en Global Operations Manager James Kemp samen met Kars Deutekom van sportbedrijf Arnhem. Renée was tot die tijd alleen maar een ‘parkrun-toerist’ geweest, maar was erg enthousiast om parkrun in Arnhem tot leven te zien komen. Met wat slim gebruik van sociale media had ze contact met Co-coördinator Dafne van der Meer, nam contact op met Mark Hill via het Nijmegen-team en het kernteam was geboren! Nu is er een geweldige mix van nieuwe en ervaren internationale parkrunners dat het een solide team is geworden.
 
Sons 2
 
Sons 3 cropped
 
We hebben al twee succesvolle testruns gehad, in januari en februari van het jaar 2020, en we stonden in de startblokken om in april te lanceren. Helaas, covid-19 gooide roet in het eten. We gingen niet bij de pakken neerzitten en bleven positief. We liepen elke zaterdagmorgen 5km, ergens in Arnhem, of zelfs in het park.
 
In juni 2020 had parkrun het briljante idee om #notparkrun te starten. Deelnemers konden 5km hardlopen, wandelen of joggen EN hun tijd elke week op de website registreren!
 
Sons 5
 
Sons 4
 
Toen Renée en haar man Ron moe werden van het altijd maar alleen lopen, deden zij een beroep op alle andere parkrunners om met #notparkrun op zaterdagmorgen mee te doen (uiteraard in acht nemende van de covid maatregelen).
 
We zijn nu eindelijk klaar om live te gaan met Sonsbeek parkrun! De testrun van 24 juli verliep perfect en was een groot succes. Het technische aspect maar vooral de hulp van de groep vrijwilligers.
 
Op 21 augustus gaan we voor de eerste keer live. We kijken ernaar uit om alle deelnemers in ons mooie park aan te moedigen. We hopen dat jij ook meedoet! En als je dat doet, vergeet niet om de barcode mee te nemen!

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….