Nieuws - 26th August 2021
Tags:

Welkom terug Amsterdamse Bos parkrun……en welkom Schoterbos parkrun!

Amsterdamse vols header

We zijn erg blij dat deze week Amsterdamse Bos parkrun gaat herstarten. Helaas konden ze vorig jaar maar één evenement doen voor we alle parkruns moesten opschorten. Maar dat was een groot succes! Met meer dan 250 deelnemers, waaronder bijna 100 die voor de allereerste keer aan parkrun meededen, was het een fantastische start van parkrun in Amsterdam.
 
Amsterdam test 2
 
Nu, 16 maanden later, staat het team klaar om parkrunners opnieuw welkom te heten op de prachtige, 5km lange route door het bos. Afgelopen weekend hebben ze een succesvolle testrun gedaan, dus alles is nu in gereedheid voor de terugkeer van parkrun op zaterdag.
 
Amsterdamse test
 
Tegelijkertijd gaat in het nabijgelegen Haarlem de allereerste Schoterbos parkrun van start, dat vorig jaar al gepland stond, maar nooit van start kon gaan.
 
Werkzaamheden in het park hebben er voor gezorgd dat de oorspronkelijke route iets aangepast moest worden. De route bestaat nu uit vier snelle, vlakke rondjes langs de omtrek van het onlangs opgeknapte park. We kunnen ons moeilijk een snellere route voorstellen, dus de komende jaren zullen er ongetwijfeld veel persoonlijke records behaald gaan worden!
 
Schoterbos 1
 
Het team staat te trappelen om van start te gaan en kijkt er naar uit zowel bestaande als nieuwe parkrunners te verwelkomen op deze nieuwe locatie.
 
Schoterbos 2
 
Het is een geweldige tijd voor parkrun in Nederland, met 10 evenementen en Zuiderpark parkrun in Den Haag dat volgende week gepland staat om te beginnen. We hopen dat je op zaterdag van parkrun geniet, of je nu loopt, jogt, rent of meehelpt als vrijwilliger.
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….