Nieuws - 31st August 2021
Tags:

Welkom bij Zuiderpark parkrun in Den Haag

Zuider-cover

Zoals de naam al verraadt ligt het Haagse Zuiderpark in het zuiden van de hofstad: vanuit het centrum makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto.

 
De start van de parkrun is vlakbij de Sportcampus en de route bestaat uit twee rondes door het groene park met een meertje in het midden. Een bijzondere locatie waar in ieder jaargetijde in de frisse buitenlucht lekker gerend of gewandeld kan worden op zaterdagochtend. Uiteraard is er na iedere parkrun de gelegenheid om kennis te maken met andere parkrunners.

 

2019-08-06 Zuiderpark 1
 
2019-08-06 Zuiderpark 4
 
Een groep enthousiastelingen van ervaren en nieuwe parkrunners uit zowel binnen- als buitenland heeft zich hard gemaakt om Zuiderpark parkrun op te zetten. Rennen, joggen, wandelen of meehelpen als vrijwilliger: sommige leden van dit kernteam hebben al de nodige ervaring opgedaan in meer dan 10 landen. Daarom zijn ze superblij dat parkrun naar Nederland komt.
 
sportscampus
 
Nadat parkrun had aangekondigd om op te starten in Nederland is na meetings met Country Manager Deri Thomas het lokale kernteam ontstaan. Mede-evenementcoördinatoren Joel Marsden en Hannah Gray hebben al de nodige ervaring opgedaan in het Verenigd Koninkrijk. Joel ontdekte parkrun in 2013 toen er een parkrun pal tegenover zijn toenmalige huis plaatsvond. Collega’s van Hannah introduceerden haar bij parkrun en dankzij de gezelligheid werd Hannah er meteen door gegrepen. Voor andere leden van het kernteam daarentegen is parkrun hun eerste échte kennismaking met het fenomeen.
 
8th Feb 2020 B
 
Het Zuiderpark team heeft lang moeten wachten voordat het van start kon gaan. Het evenement werd vlak voor de oorspronkelijk startdatum in maart 2020 opgeschort, maar a.s. zaterdag 4 september treden ze dan toch eindelijk toe tot de parkrun-familie. Dit betekent dat de eerste 11 parkrun-evenementen die oorspronkelijk in Nederland gepland waren nu actief zijn.

 

Welkom Zuiderpark parkrun!

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….