Nieuws - 31st August 2021
Tags:

Welkom bij Zuiderpark parkrun in Den Haag

Zuider-cover

Zoals de naam al verraadt ligt het Haagse Zuiderpark in het zuiden van de hofstad: vanuit het centrum makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto.

 
De start van de parkrun is vlakbij de Sportcampus en de route bestaat uit twee rondes door het groene park met een meertje in het midden. Een bijzondere locatie waar in ieder jaargetijde in de frisse buitenlucht lekker gerend of gewandeld kan worden op zaterdagochtend. Uiteraard is er na iedere parkrun de gelegenheid om kennis te maken met andere parkrunners.

 

2019-08-06 Zuiderpark 1
 
2019-08-06 Zuiderpark 4
 
Een groep enthousiastelingen van ervaren en nieuwe parkrunners uit zowel binnen- als buitenland heeft zich hard gemaakt om Zuiderpark parkrun op te zetten. Rennen, joggen, wandelen of meehelpen als vrijwilliger: sommige leden van dit kernteam hebben al de nodige ervaring opgedaan in meer dan 10 landen. Daarom zijn ze superblij dat parkrun naar Nederland komt.
 
sportscampus
 
Nadat parkrun had aangekondigd om op te starten in Nederland is na meetings met Country Manager Deri Thomas het lokale kernteam ontstaan. Mede-evenementcoördinatoren Joel Marsden en Hannah Gray hebben al de nodige ervaring opgedaan in het Verenigd Koninkrijk. Joel ontdekte parkrun in 2013 toen er een parkrun pal tegenover zijn toenmalige huis plaatsvond. Collega’s van Hannah introduceerden haar bij parkrun en dankzij de gezelligheid werd Hannah er meteen door gegrepen. Voor andere leden van het kernteam daarentegen is parkrun hun eerste échte kennismaking met het fenomeen.
 
8th Feb 2020 B
 
Het Zuiderpark team heeft lang moeten wachten voordat het van start kon gaan. Het evenement werd vlak voor de oorspronkelijk startdatum in maart 2020 opgeschort, maar a.s. zaterdag 4 september treden ze dan toch eindelijk toe tot de parkrun-familie. Dit betekent dat de eerste 11 parkrun-evenementen die oorspronkelijk in Nederland gepland waren nu actief zijn.

 

Welkom Zuiderpark parkrun!

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 30 juli

Welkom bij de wekelijkse fotoronde langs onze evenementen in Nederland, waar voor het eerst sinds ons openingsweekend in februari 2020 meer dan 700 mensen deelnamen. Het is geweldig om te zien dat zo veel mensen parkrun weten te vinden! Hier een overzicht van afgelopen zaterdag:     En graag feliciteren wij Andrew die zijn 200e…

Lois-Rowland-2-899x416

Ik heb nooit geloofd dat ik het kon

Je hoeft geen 5km te doen bij parkrun. Lois Rowland was een parkrun-vrijwilliger voor meer dan 10 jaar voordat ze uiteindelijk besloot om de 5km te proberen, nadat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had gehad.   Ze heeft inmiddels 50 parkruns gedaan en ze vertelt ons haar verhaal.   Mijn man is een enthousiast parkrunner en…