Nieuws - 7th September 2021
Tags:

Ik ben een compleet nieuw mens

new person header

Zo’n tien toevallen op een dag: Leanne Hall wist gewoon niet beter. Na haar vierde hersenoperatie heeft ze haar leven zonder last van enige toevallen opgepakt.
 
Volgens Leanne heeft Hull parkun een grote rol gespeeld in haar herstelproces.
 
Op mijn zesde werd bij mij een DNET (dysembryoplastic neuroepithelial) hersentumor ter grootte van een mandarijn op mijn rechter temporale kwab vastgesteld. Dit leidde tot maximaal tien toeval per dag. Na de eerste operatie bleef ik last hebben van aanvallen vanwege een stuk tumor dat er nog steeds zat. Op mijn achtste ging ik opnieuw onder het mes.
 
Het leven ging door, terwijl ik verschillende medicijnen probeerden, maar niets hielp om de aanvallen tegen te gaan.
 
Ik kon geen normaal leven leiden zoals mijn leeftijdgenoten. Door de toevallen moest er altijd iemand bij mij zijn. Regulier onderwijs ging niet meer, dus ik kreeg in mijn basischooltijd thuis onderwijs.
 
Toen ik naar de middelbare school en het vervolgonderwijs ging, had ik moeite om een normaal leven te leiden. De regelmatige aanvallen leidden tot pesterijen.
 
Op Hull College volgde ik de opleiding voor kinderverzorgster en ik slaagde met vlag en wimpel. Ik kreeg werk, maar door de terugkerende aanvallen werd werken zeer lastig.
 
Het was allemaal niet makkelijk, want een normaal onafhankelijk leven was haast onmogelijk. Gelukkig kon ik altijd rekenen op mijn lieve familie die altijd voor mij klaar stonden.
 
Toen ik achttien werd gaf de jaarlijkse MRI veranderingen in mijn hersenen aan. Een klein beetje hersentumor plus heel veel littekenweefsel zorgden voor aanvallen.
 
Het lokale parlementslid verwees me door naar het Sheffield Royal Hallamshire Hospital en vanaf dat moment veranderde mijn leven. Mijn hersenen werden onderworpen aan heel veel tests, zodat doktoren alle activiteiten goed in kaarten konden brengen. Acht elektroden werden in mijn hersenen ingebracht en data werd verzameld door een maand lang in het ziekenhuis te blijven.
 
new person 1
 
Op 8 mei 2017 was ik de eerste persoon in het Verenigd Koninkrijk die geopereerd werd met een ROSA robot. De operatie duurde zeven uur en vanaf dat moment heb ik geen last meer van aanvallen, afgezien van twee aanvallen door een lage dosering van medicijnen.
 
new person 2
 
Ik kon eindelijk een normaal leven leiden zoals iedereen, alleen was ik een beetje laat!
 
Mijn nieuwe leven zonder toevallen maakte me angstig, omdat ik altijd zo gewend was om afhankelijk van anderen te zijn. Ik wilde mezelf uitdagen om zo meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik wilde heel graag uit mijn schulp komen.
 
Mijn vader begon te rennen met Hull parkrun en op een keer besloot ik met hem mee te gaan om te kijken of het beviel.
 
Ik was erg zenuwachtig bij mijn eerste parkrun, niet wetende wat me te wachten stond. Ik was bang voor een mogelijke aanval, ik wist niet beter. Achteraf had ik me nergens zorgen om hoeven te maken, het was geweldig, iedereen was zo aardig, vriendelijk en bemoedigend. Ik had eindelijk gevonden wat ik miste ik mijn leven, ik was meteen verkocht!
 
new person 3
 
Ik heb heel veel goede vrienden gemaakt bij parkrun. Zij zijn mijn parkrun-familie, wij steunen elkaar door dik en dun en we hebben plezier met elkaar. Ik haal volop voldoening uit mijn zaterdagochtenden.
 
new person 4
 
Meehelpen als vrijwilliger vind ik erg fijn en alle rollen heb ik zo’n beetje op me genomen, inclusief die als Evenementleider. Ik hou ervan om te babbelen met parkrunners. Ik loop nog steeds en doe mee met de 5k parkrun. Ik vind het fijn om sluitloper te zijn, want dan kan ik zowel bewegen als meehelpen: ik vang dan twee vliegen in een klap.
 
new person 5
 
Ik heb ontelbare parkrun-herinneringen, zoals de 500e Hull parkrun. Door de pandemie heb ik parkrun ontzettend gemist. Ik bleef in contact met mijn parkrun-vrienden en (not)parkrun hield me bezig. Ik heb de meeste (not)parkruns toegevoegd aan mijn lokale evenement. Ik heb ook veel gelopen met een camera op mijn nek, want na mijn laatste operatie heb ik fotografie opgepakt.
 
Het was fantastisch om weer te kunnen ‘parkrunnen’ op zaterdag 24 juli. Ik heb gelopen en het was erg fijn om iedereen weer te zien.
 
new person 6
 
Mocht je eraan denken om een keer mee te doen aan parkrun, maar je bent onzeker, dan zeg ik: gewoon doen! Je weet niet wat je mist, het geeft je zo’n fijn gevoel en het is supergezellig.
 
Hull parkrun heeft een grote rol gespeeld in mijn herstelproces, het heeft mij heel veel zelfvertrouwen en andere vaardigheden gegeven die ik anders nooit zou hebben gehad. Ik ben een compleet nieuw mens met een leven zonder aanvallen.
 
Leanne Hall

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 30 juli

Welkom bij de wekelijkse fotoronde langs onze evenementen in Nederland, waar voor het eerst sinds ons openingsweekend in februari 2020 meer dan 700 mensen deelnamen. Het is geweldig om te zien dat zo veel mensen parkrun weten te vinden! Hier een overzicht van afgelopen zaterdag:     En graag feliciteren wij Andrew die zijn 200e…

Lois-Rowland-2-899x416

Ik heb nooit geloofd dat ik het kon

Je hoeft geen 5km te doen bij parkrun. Lois Rowland was een parkrun-vrijwilliger voor meer dan 10 jaar voordat ze uiteindelijk besloot om de 5km te proberen, nadat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had gehad.   Ze heeft inmiddels 50 parkruns gedaan en ze vertelt ons haar verhaal.   Mijn man is een enthousiast parkrunner en…