Nieuws - 7th September 2021
Tags:

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Euro sport 1

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.
 
Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert.

 
parkrun is een lichtend voorbeeld van een succesvol Europees initiatief dat mensen helpt actief te zijn op de manier die voor hun het beste voegt en parkrun brengt daarmee breede positieve effecten op welzijn en gezondheid.
 
parkrun-evenementen zijn nu weer actief in het grootste deel van Europa, met evenementen in 13 landen nu Oostenrijk zich aangesloten heeft bij Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
 
Rond de 1.200 wekelijkse evenementen zien wekelijks 160.000 wandelaars, joggers en renners een 5 km parcours afleggen, bijgestaan door meer dan 21.000 vrijwilligers.
 
Bij parkrun kun je echt deelnemen op welke manier je ook kiest. Wandelen, joggen, rennen, vrijwilliger zijn, anderen toejuigen of er gewoon aanwezig zijn als steun en toeverlaat. Er is een vrijwilliger, de zogenaamde Sluitloper, zodat niemand als laatste finisht en er is geen tijdslimiet bij parkrun.
 
Tap 1
 
Er is ook geen noodzaak voor speciale uitrusting: je hebt alleen je barcode nodig en iets waarin je je comfortabel voelt. Je kunt dragen wat je wil en je hebt geen ervaring met het afleggen van 5 km nodig. Ook voor het bijdragen als vrijwilliger is geen training nodig.
 
De focus van parkrun is buiten zijn met anderen, vrienden maken, verbonden zijn met de natuur, temidden van een positieve omgeving.
 
Ondanks dat het ‘parkrun’ genoemd wordt, gaat het niet alleen over rennen. Duizenden mensen wandelen bij parkrun. Er nemen iedere week meer dan 3.000 wandelaars deel.
 
We hebben zelfs ons eigen wandelplan, ‘Strive for Five’, wat iedereen die erover denkt om 5 km te wandelen in zijn of haar eigen tempo helpt op te bouwen, waar en hoe ze willen.
 
Maar let op! Je hoeft geen 5 km af te kunnen leggen om naar je eerste parkrun te komen en als je zover bent om deel te nemen zul je nooit als laatste finishen, omdat er een vrijwillige Sluitloper is.
 
Chrissie article
 
parkrun sluit zich aan bij mensen en organisaties in heel Europa om de Europese Week van de Sport te vieren en moedigt mensen van alle leeftijden, niveaus en achtergronden om actief te worden.
 
Waarom neem je deze september niet iemand mee naar hun eerste parkrun en wandel, jog of ren met hem of haar. Of ga samen naar je lokale evenement en deel samen mee als vrijwilliger. Hoe je ook meedoet, we weten dat je verkocht zal zijn als je eenmaal kennis hebt gemaakt met parkrun en we kijken er naar uit om je te verwelkomen.
 
#loveparkrun

Deel met je vrienden:

Schoterbos finish photo header

Visueel rondje langs parkrun Nederland op 11 september

Aan de hand van enkele foto’s blikken we deze week terug naar de verschillende evenementen die afgelopen weekend plaatsvonden in Nederland.   Alle 11 evenementen kwamen in actie afgelopen zaterdag: goed om te zien dat parkrun helemaal terug is van weggeweest.   In het Haagse Zuiderpark vond het tweede evenement plaats met deze week 54…

Euro sport 1

Vier actief bezig zijn met de Europese Week van de Sport

Ieder jaar promoot de Europese Week van de Sport een actievere, gezondere levensstijl aan miljoenen mensen in Europa en daarbuiten.   Nu parkrun actief is in grote delen van Europa en het motto van de Europese Week van de Sport ‘be active’ is, werpen we een blik op hoe parkrun gezondere en gelukkigere levensstijlen viert….