Nieuws - 21st September 2021
Tags:

Hoe mee te helpen als vrijwilliger

Amsterdamse vols header

parkruns zijn gemeenschapsevenementen die elk weekend door vrijwilligers georganiseerd worden en het mooie van parkrun is dat iedereen er kan meehelpen! Je hebt geen ervaring nodig en je kunt regelmatig meehelpen of alleen af en toe. Alle rollen worden op de dag zelf aan je uitgelegd, het is bevredigend, je ontmoet nieuwe mensen, leert nieuwe vaardigheden en voelt je onderdeel van de lokale gemeenschap.
 
Wil je het een keer proberen maar weet je niet goed waar te beginnen? Hier is hoe je kunt meehelpen als vrijwilliger:
 
1. Stuur een e-mail naar je parkrun
De eenvoudigste manier om jezelf op het vrijwilligersrooster te krijgen is door een e-mail te sturen naar je lokale parkrun. Je vindt je lokale evenement hier en het e-mail adres van het evenement staat op de startpagina onder de ´vrijwilligers’ tab. Laat het team weten op welke datum je kunt meehelpen (dat kan het eerstvolgende evenement zijn of een latere datum) en, als je een voorkeur hebt, kun je aangeven welke rol je graag (of niet!) zou willen doen. Vermeld je parkrun barcode nummer zodat het makkelijk is voor het team om je in het systeem te vinden. De vrijwilligerscoördinator zal contact met je opnemen om je op het rooster te zetten.
 
Maxima vols
 
2. Vertel het op een zaterdag aan het evenementteam
Als je bij parkrun bent op een zaterdag, vertel het team (iemand met een vrijwilligersvestje) dat je wilt meehelpen (dat kan de daaropvolgende of een latere week zijn) en zij zorgen ervoor dat je op het rooster komt!
 
3. Meld je aan om de vrijwilligers e-mails te ontvangen
Je kunt kiezen van welke evenementen je wilt horen door hier in te loggen op je parkrun profiel.
 
Of klik op de ´vrijwilliger opt in´ knop in de e-mail die je krijgt met je resultaat nadat je hebt deelgenomen aan een parkrun. Dit betekent dat je e-mails krijgt van je lokale evenement als er nog bepaalde rollen beschikbaar zijn. Je kunt dan simpelweg op die e-mail reageren om op het rooster gezet te worden.
 
4. Hou de sociale media pagina´s van het evenement in de gaten
Je kunt op de hoogte blijven van het laatste nieuws van je lokale evenement door hun Facebook en sociale media pagina´s te volgen. Het is een goede plek om verhalen van de gemeenschap te lezen en te zien welke rollen beschikbaar zijn.
 
Er zijn veel redenen waarom je een handje mee zou willen helpen; misschien ben je net in de buurt komen wonen en wil je nieuwe mensen leren kennen, wil je jezelf uitdagen en nieuwe vaardigheden leren of wil je je onderdeel voelen van de gemeenschap. Door mee te helpen verdien je ook een vrijwilligers ´credit´en dat telt mee voor de parkrun mijlpaal t-shirts. Welke reden je ook hebt, we zouden je heel graag in een vrijwilligersvestje zien!
 
Schoterbos 1
 
Maak je geen zorgen als je niet zeker bent welke vrijwilligersrol het beste bij je past, je kunt ze hier allemaal nalezen. Of stuur het evenementteam een berichtje, ze helpen je graag om de juiste rol voor je te vinden.
 
Veel rollen kunnen gecombineerd worden met het wandelen, joggen of hardlopen van parkrun, als je graag ook de 5km aflegt. En de meeste rollen kunnen ook met kinderen gedaan worden – zo wordt het een leuke ochtend voor het hele gezin!
 
Als je nog niet eerder hebt meegeholpen, hopen we dat je het een keer zult proberen!

Deel met je vrienden:

Cover photo_PL

10 jaar parkrun in Polen

The first parkrun in Poland took place on 15 October 2011.   Terwijl Polen haar 10 jarig parkrun jubileum viert, kijken we terug op een aantal speciale momenten.   Toen in de herfst van 2011 vijf deelnemers arriveerden bij de allereerste Poolse parkrun, parkrun Gdynia, kon niemand voorspellen hoe de toekomst voor parkrun in Polen…

50297475598_2a088f737f_o (1)

Nieuwe Mijlpaal-T-shirts

Goed nieuws! De voorraad van mijlpaal-T-shirts is aangevuld: maar liefst zes nieuwe mijlpaal-T-shirts zijn nu verkrijgbaar voor parkrunners die ervoor in aanmerking komen.   Voor de eerste keer krijgen zowel lopers als vrijwilligers dezelfde mijlpaal-T-shirts:   Junior 10 en v10 25 en v25 50 en v50 100 en v100 250 en v250 500 en v500…