Nieuws - 29th September 2021
Tags:

Grijp je kans – het rooster kan nooit te vol zijn

vol header

Iedereen is welkom om vrijwilliger te zijn bij parkrun. Een route kan nooit teveel routeregelaars hebben en hoe meer sluitlopers, hoe meer vreugde!
 
Vrijwilliger zijn is heel eenvoudig en training of ervaring is niet noodzakelijk: : na afloop ga je met een tevreden gevoel naar huis (maak pin ons daar niet aan vast).
 
Lees verder om te zien waarom er voor iedereen iets te doen is bij parkrun.
 
Deelname aan parkrun betekent voor iedereen iets anders. Misschien wil je wandelen, joggen, rennen of juist vrijwilliger of toeschouwer zijn en al deze vormen van deelname worden niet alleen verwelkomd, maar juist aangemoedigd.
 
Soms wil je gewoon bij je parkrun-familie zijn.
 
Vol vince 2
 
Je kunt je op de dag zelf bij het team melden en meedoen, of voeg je naam vooraf toe aan het rooster.
 
Je kunt samen met je vrienden vrijwilliger zijn (je zal ook zeker nieuwe vrienden maken!) en we vinden het geweldig om meerdere generaties binnen een familie bezig te zien.
 
Deze familie heeft gezamenlijk bijna 1000 keer als vrijwilliger meegedaan.
 
vol 2
 
Je bent ook nooit te oud om vrijwilliger te zijn. Elisabeth, die in een verpleeghuis woont tegenover Sandy Lane Gate in het Londense Bushy Park, is elke zaterdag routeregelaar bij Bushy parkrun. Ze moedigt alle deelnemers aan als ze langs, wat nu bekend staat als Elisabeth’s corner, lopen.
 
vol 3
 
Er is een enorm gevarieerd aanbod van functies voor vrijwilligers; Je kunt helpen de route uit te zetten, nieuwe deelnemers verwelkomen, gebarentolk zijn voor slechthorende deelnemers, foto’s maken, gids zijn voor slechtzienden, barcodes scannen, de spullen opruimen, resultaten verwerken, sociale media beheren, het loopverslag schrijven en nog veel meer.
 
Wat we zeker weten is dat pijlen en pionnen niet vervangen kunnen worden door lachende routeregelaars op de route!
 
MVIMG_20200229_080331
 
Omdat de vrijwilligerfuncties bij elk evenement hetzelfde zijn, is het vrijwilliger zijn toegankelijk en herkenbaar over de hele wereld. Elke functie is makkelijk op te pakken en te begrijpen waardoor je geen uitgebreide training nodig hebt en je het niet vaak hoeft te doen om er in te komen.
 
Makkelijk te doen
 
We willen dat vrijwilliger zijn makkelijk en toegankelijk is.
 
Het maakt ons niet uit als er iets mis gaat. Zelfs als je de finishtokens laat vallen en ze een beetje door elkaar zitten, is er geen man over boord. Iemand zal bijspringen en het belangrijkste is dat je tijd buiten doorbrengt en actief en sociaal bezig bent in je lokale gemeenschap.
 
Als je nieuw bent bij parkrun, ga je naar de parkrun website en registreer je je. Dit hoef je maar een keer te doen en met barcode kun je overal ter wereld terecht.
 
Wil je weten wat er je te verwachten staat? Kijk dan eerst onze vrijwilliger videos. Als je nog vragen hebt, dan zal het evenementteam je alles laten weten wat je die dag nodig hebt.
 
Je zal er absoluut gezonder en vrolijker gaan voelen.
 
Als vrijwilliger bij parkrun zie je meteen welke impact jouw bijdrage heeft: je ziet, hoort en voelt letterlijk het verschil dat je maakt als tientallen, zo niet honderden mensen langs lopen, joggen, rennen of samen met jouw vrijwilliger zijn.
 
Mensen vertellen ons dat ze zich net zo gedreven voelen om vrijwilliger te zijn als anderen die deel te nemen als wandelaar, jogger of hardloper. Ze vertellen ons hoe het hen een doel geeft en hoe ze verbinding voelen met anderen in hun gemeenschap.
 
We begrijpen dat niet iedereen wil wandelen, joggen of rennen en dus moedigen we iedereen aan om altijd iedereen die wil helpen te verwelkomen.
 
Net als wandelen of rennen bij parkrun altijd mogelijk is, is bijdragen als vrijwilliger een optie waar en wanneer je maar wil.
 
Tap 1
 
Hoe kun je betrokken raken
 
Als je dit leest en je geen idee hebt of je plezier zal hebben aan het vrijwilliger zijn, of geen idee hebt of jouw parkrun je nodig hebt, neem dan contact op met je lokale team van vrijwilligers. Stuur een email naar het adres op de website en de rest gaat vanzelf.
 
De kans is groot dat je overtuigd raakt door de warmte en kameraadschap van de lokale vrijwilligers:je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
 
Voor meer inspiratie kun je hier de persoonlijke verhalen van vele vrijwilligers lezen.

Deel met je vrienden:

Cover photo_PL

10 jaar parkrun in Polen

The first parkrun in Poland took place on 15 October 2011.   Terwijl Polen haar 10 jarig parkrun jubileum viert, kijken we terug op een aantal speciale momenten.   Toen in de herfst van 2011 vijf deelnemers arriveerden bij de allereerste Poolse parkrun, parkrun Gdynia, kon niemand voorspellen hoe de toekomst voor parkrun in Polen…

50297475598_2a088f737f_o (1)

Nieuwe Mijlpaal-T-shirts

Goed nieuws! De voorraad van mijlpaal-T-shirts is aangevuld: maar liefst zes nieuwe mijlpaal-T-shirts zijn nu verkrijgbaar voor parkrunners die ervoor in aanmerking komen.   Voor de eerste keer krijgen zowel lopers als vrijwilligers dezelfde mijlpaal-T-shirts:   Junior 10 en v10 25 en v25 50 en v50 100 en v100 250 en v250 500 en v500…