Nieuws - 19th October 2021
Tags:

Je welkom voelen

GLOBAL_LEAD_OCT_WEEK_3

Na een grote verandering in haar leven, belandde Naomi Dawson in een nieuw land waar ze niemand kende.

 

Lokale parkruns hielpen haar bij het integreren in nieuwe gemeenschappen en het vormen van veel langdurige vriendschappen.

 

Ik was geen hardloper, was dat ook nooit geweest. En toen vertelde iemand mij in 2013 over parkrun.

 

Ik deed het Couch to 5k programma en daarna ging ik voor de eerste keer naar Northampton parkrun en werd meteen verliefd.

 

In 2016 verhuisde ik naar Singapore en daar kreeg parkrun een geheel nieuwe betekenis. Ik was in een nieuw land waar ik geen vrienden had. Natuurlijk werd ik lid van een aantal clubs en andere groepen maar eigenlijk kwam het er op neer dat parkrun te hulp schoot. Ik voelde me er enorm welkom en ontdekte de werkelijke waarde van de geweldige parkrun-gemeenschap.

 

Naomi 2016 June Singapore East Coast parkrun

 

Ik maakte vrienden voor het leven bij Singapore East Coast parkrun en later bij Singapore West Coast parkrun.

 

Naomi Singapore West Coast parkrun last time before moving to Germany

 

Naomi Singapore West Coast parkrun volunteer

 

In 2018 verhuisde ik opnieuw, dit keer naar Duitsland. En weer was ik in een nieuw land waar ik niemand kende. En dan was er nog de uitdaging dat ik geen Duits sprak.

 

Ik schreef me in voor een cursus Duits en hoopte zo nieuwe vrienden te maken, maar dat gebeurde niet. Ik wist inmiddels wat me te doen stond, ging naar parkrun en was blij om weer met andere parkrunners samen te zijn.

 

Naomi Germany Kraherwald parkrun from sunny Singapore to snowy Germany

 

Naomi Germany Kraherwald parkrun new friends

 

Naomi Germany Kraherwald parkrun with my husband

 

Ik raakte meer betrokken bij de organisatie van parkrun hier in Duitsland en was zelfs moedig genoeg om evenementleider te worden. De mensen bij Neckarufer parkrun zijn werkelijk geweldig. We zijn weliswaar een kleinere parkrun, met elke week ongeveer 30 wandelaars, joggers en hardlopers, maar wat hebben we een leuk groepje!

 

De lockdowns vanwege Covid waren moeilijk. Mijn man en ik wisten werkelijk niet wat we zonder onze parkrun-vrienden zouden moeten en daarom bedachten we de Neckarufer online quarantaine quiz om onze parkrun-gemeenschap bij elkaar te houden, ook al konden we elkaar niet fysiek ontmoeten. Iedereen was welkom om mee te doen en door mond-tot-mond reclame kwamen een aantal parkrunners uit het Verenigd Koninkrijk achter onze quiz en gingen meedoen. Het was zo jammer dat we niet bij elkaar konden komen maar mijn week was goed als ik online quizzend wat tijd kon doorbrengen met mijn mede-parkrunners en nieuwe vriendschappen kon sluiten.

 

De quiz was zo belangrijk voor mij en mijn man dat zelfs nu parkrun terug is in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, we nog steeds één keer per maand onze quiz spelen.

 

18 maanden lang was het niet mogelijk om onze familie en vrienden in Engeland te bezoeken. Maar eindelijk was het deze maand mogelijk om naar Engeland te reizen en natuurlijk gingen we daar naar parkrun.

 

De eerste zaterdag dat we terug waren gingen we naar Chippenham parkrun. We spraken af met de parkrun online quizzers die we tot dat moment alleen maar online gesproken hadden. Het was een heuglijk moment, zo veel blijde gezichten. We hadden ons in kleurrijke tenues gestoken en dat onderstreepte echt hoe blij ik me voelde.

 

Naomi Chippenham parkun meeting parkrun online quizzers

 

Op de tweede zaterdag bezochten we Bramley parkrun en daar wachtte mijn man een kleine verrassing. Hij had een aantal grappige quizvragen op video opgenomen in zijn opblaasbare dinosauruskostuum en had dat aangetrokken voor Bramley parkrun. Wat hij niet had voorzien was dat online parkrun-quizzer Amanda een heleboel parkrun-vrienden had opgetrommeld en zo een kudde dinosaurussen had gevormd! Zo creëerden we afgelopen zaterdag Bramley Jurassic parkrun.

 

Naomi Bramley parkrun meeting online quizzers

 

Ik ben ontzettend dankbaar voor parkrun in mijn leven en voor de vele levenslange vriendschappen die het mij gebracht heeft.

 

Naomi Dawson

Deel met je vrienden:

Sonsbeek 1 header

Foto overzicht van Nederland: 27 november

Afgelopen weekend kreeg Europa te maken met koud en onstuimig weer en ook Nederland moest het ontgelden. Een terugblik van wat er allemaal afspeelde tijdens parkrun afgelopen zaterdag:   Sonsbeek parkrun in Arnhem veranderde in een winters landschap onder met een flinke laag sneeuw!   Snel de finish schoon vegen bij Goffert parkrun in het…

download (2)

Een bescheiden maar enorme missie

Bijna 2.500 evenementen, meer dan 23.000 verschillende deelnemers met bijna 100.000 afgelegde parkruns en meer dan 23.000 keer waar iemand als vrijwilliger meehielp. En dat in slechts vier jaar.   Komende zaterdag viert parkrun Duitsland haar vierde verjaardag! Genoeg reden om eens een wat dieper in te gaan op het land dat het record heeft…