Nieuws - 26th October 2021
Tags:

Trick or treat, vergeet je barcode niet!

header

Halloween en parkrun: een griezelig goede combinatie!

 

In aanloop naar Halloween blikken we terug op de meest bijzondere acties die parkruns uit heel de wereld hebben uitgevoerd rond dit spannende feest.

 

parkrun kent enkele tradities, zoals de extra loopjes op nieuwjaarsdag, de wereldwijde verjaardag in oktober en lokale jubileum edities. Maar voor veel parkrunners is er nog een favoriet, en die komt komend weekend weer aan bod: de Halloween parkrun!

 
1
 

Halloween vindt zijn oorsprong in de achtste eeuw, toen men geesten wilde verjagen met vreugdevuren en bijzondere uitdossingen. Destijds gold 1 november als Allerheiligen. De avond daarvoor was dus Allerheiligenavond, in het Engels all hallow’s eve, en daar komt de naam Halloween vandaan.

 
2
 

Ieder jaar, op de zaterdag die het dichts bij Halloween in de buurt valt, wordt deze dag wereldwijd gevierd tijdens allerlei parkruns. Wandelaars, joggers, hardlopers en vrijwilligers dragen bij aan de feestvreugde door de meest uiteenlopende kostuums aan te trekken.

 
3
 

“Tijdens onze eerste Halloween waren er slechts een paar vrijwilligers die verkleed gingen,” vertelt Becky Maybury, de evenementcoördinator van Richmond Olympic parkrun. “Het jaar daarop hebben we op een vrijblijvende manier mensen aangespoord om zich ook te verkleden, en sommigen gaven daar gehoor aan. Er waren mensen verkleed als eenhoorn, maar vaste deelnemer Daichen stal de show met zijn jaren ‘70 outfit. Hij droeg een meerkleurige broek met wijde pijpen en zag er uit als een echte ster uit de seventies! Hiermee zette hij anderen ertoe aan om nog meer hun best te doen met de Halloween verkleedpartijen.”

 
4
 

Deze routeregelaar koos voor een betoverend mooie heksenoutfit.

 
5
 

Ook de parkrun parkoersen worden regelmatig versierd voor Halloween. Zo bracht deze perzik de deelnemers van de Penticton parkrun in de stemming.

 
6
 

Byxbee parkrun heeft pas één Halloween-editie gehad, maar liet deze niet ongemerkt voorbij gaan. “We hadden vooraf oproepjes gedaan voor deze gelegenheid, maar als nieuwe parkrun hadden we nog geen foto’s om onze boodschap te ondersteunen,” aldus de evenenementcoördinator Sarah Hudson. “We hadden een mooie aantal parkrunners dat meedeed. Omdat het de vorige keer zo’n succes was verwachten we een hoge opkomst van verklede parkrunners!”

 
7
 

Overal ter wereld genieten parkrunners van Halloween.

 
8
 

De jaarlijkse “pompoenenloop” van Southwark parkrun komt er weer griezelig snel aan. Ze delen foto’s van eerdere keren om iedereen alvast in een spookachtige stemming te krijgen.

 
9
 

Roodkapje liep ongekend snel toen ze werd achtervolgd door de Grote Boze Wolf (barcode onbekend). Ze zijn voor het laatst gesignaleerd bij Newport parkrun.

 
10
 

Heb jij al inspiratie voor je Halloween-outif? Het hoeft geen griezelig kostuum te zijn, ook met een creatief idee kom je een heel eind. Zoals Gunther van Leakin Park die zich uitdoste als flitspaal.

 
11
 

We vinden het fantastisch om te zien hoeveel plezier Halloween kan toevoegen aan parkrun. Of je verkleed gaat of niet, dat is aan jezelf!

 

We wensen je een griezelig goede Halloween! Oh, en vergeet je barcode niet, want dat is pas een echt horrorverhaal!

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

turkey header

Waar ben jij dankbaar voor?

Alle parkruns hebben elk jaar een ´speciale dag´, waarop ze een extra parkrun kunnen doen buiten de gebruikelijke zaterdagochtend.   De Verenigde Staten staan ​​op het punt Thanksgiving te vieren en dat is dan ook hun speciale parkrun dag. Laten we samen deze traditie eens bekijken.   Lange tijd waren “thanksgiving days” geen officiële feestdagen…

Scanning_cover photo

Scannen vanaf mobiele telefoons

Sinds de introductie van het persoonlijke barcode systeem in 2009 zijn meer dan 60 miljoen deelnames geregistreerd bij parkrun-evenementen over de hele wereld.   Al die tijd hebben we vastgehouden aan de regel dat elke finisher een geprinte barcode moet laten zien (op papier of officiële armband, barcodekaart of sleutelhanger).   Dit is van essentieel…