Nieuws - 27th October 2021
Tags:

Kralingse Bos parkrun – Loopverslag 23 oktober

image2 header

Ik had enorm veel zin in mijn weekendje Rotterdam en het stelde zeker niet teleur!
 
Het kernteam had van de gelegenheid gebruik gemaakt om op vrijdag naar de marathon expo te gaan met wat flyers en informatie over Kralingse Bos parkrun, om zo wat mensen over te halen naar parkrun te komen. Ik geloof dat ze succes hadden en wat lopers voor het evenement op zaterdag wisten te rekruteren. Jippie, wat een goede start van het weekend!
 
Mijn enthousiasme werd nog verder aangewakkerd toen ik arriveerde bij Kralingse Bos parkrun en ik de pylonnen en de parkrun-vlag zag en het team van vrijwilligers ons welkom heette! Daarbovenop was ik hier met vrienden van Southwark parkrun (mijn vorige thuis parkrun)! Beter dan dit kon toch niet? Een aantal van ons zag ook nog de elite lopers hun laatste trainingsloop doen in het bos.
 
Kral 3
 
Meer mensen arriveerden en het was duidelijk dat het een internationale groep was, met lopers uit het VK, Ierland, Rusland, Spanje, Mexico en België. Het was leuk om een gesprekje met ze aan te knopen over hun thuis-parkrun en voor welke race ze zich hadden ingeschreven de volgende dag. De meeste gingen de marathon doen maar een aantal had zich ingeschreven voor de ¼ marathon. Beide evenementen zouden geweldig blijken te zijn!
 
Inmiddels was het 9 uur en het aftellen van tien naar nul begon! En daar gingen we … de omgeving van dit evenement was ongelofelijk – zo’n geweldig mooie route, het duurde niet lang voordat je je ergens volledig elders waande, je bevond je vrijwel direct in het midden van het bos. Alsof dat nog niet genoeg was kregen we op de weg terug langs het meer geweldige uitzichten als bonus – ik was zo afgeleid door mijn omgeving dat ik vergat dat ik aan het hardlopen was (ik had ook het beste gezelschap om me er doorheen te slepen! Dankjewel Anja!)
 
De koffie na afloop was ook heel bijzonder! Een aantal van ons ging naar het Pannenkoekenhuis en dat was werkelijk een traktatie. Zo veel heerlijke soorten pannenkoeken (ik kan onder andere de poffertjes aanbevelen!), geweldig om de nodige koolhydraten binnen te krijgen en natuurlijk een uitgelezen kans om mede-parkrunners te ontmoeten.
 
Kral 1
 
Maar het weekend had nog meer in petto want op de zondag was de marathon en dat betekende koolhydraten stapelen, veel adrenaline, medailles en persoonlijke records! De atmosfeer op zondag was steengoed! Vanaf het moment dat je naar buiten ging kon je de marathon-sfeer proeven. Muziek knalde uit de speakers en mensen zochten de beste plek om vrienden en familieleden aan te moedigen! De lopers werden bij de start welkom geheten met een aantal muzikale krakers waarop iedereen meedanste en, als kers op de taart, zong Lee Towers live « You never walk alone » zodat iedereen de longen goed had opgewarmd en klaar was om te starten! De lopers hadden een vlak parcours, met geweldig entertainment en support van het publiek. Ik begreep dat de medaille ook geweldig was!
 
Bashir Abdi vestigde een nieuw Europees marathon record in 2 uur, 3 minuten en 35 seconden en dat is 41 seconden sneller dan de vorige tijd.
 
Tot slot, iedereen gefeliciteerd die heeft meegedaan aan één van de races, het was erg leuk om jullie aan te moedigen. Ook veel dank aan Kralingse Bos parkrun voor jullie warme welkom en dat jullie mij de gelegenheid hebben geven om het loopverslag te schrijven. Ik hoop dat ik jullie geweldige evenement recht heb gedaan! Als iemand die dit leest overweegt om een handje mee te helpen, twijfel dan niet om contact op te nemen met het kernteam. Er zijn verschillende rollen en je krijgt training, je ontmoet geweldige mensen en het is superleuk!
 
Anne Nilsson
A532561

Deel met je vrienden:

turkey header

Waar ben jij dankbaar voor?

Alle parkruns hebben elk jaar een ´speciale dag´, waarop ze een extra parkrun kunnen doen buiten de gebruikelijke zaterdagochtend.   De Verenigde Staten staan ​​op het punt Thanksgiving te vieren en dat is dan ook hun speciale parkrun dag. Laten we samen deze traditie eens bekijken.   Lange tijd waren “thanksgiving days” geen officiële feestdagen…

Scanning_cover photo

Scannen vanaf mobiele telefoons

Sinds de introductie van het persoonlijke barcode systeem in 2009 zijn meer dan 60 miljoen deelnames geregistreerd bij parkrun-evenementen over de hele wereld.   Al die tijd hebben we vastgehouden aan de regel dat elke finisher een geprinte barcode moet laten zien (op papier of officiële armband, barcodekaart of sleutelhanger).   Dit is van essentieel…