Nieuws - 27th April 2022
Tags:

Hulp om erbij te horen

lead story

De overgang van het militaire leven naar het burgerleven kan een uitdaging zijn, en parkrun biedt een perfecte gelegenheid voor mensen om in contact te komen met mensen uit de buurt, nieuwe vrienden te maken en een netwerk op te bouwen buiten het leger.

 

Duizenden mensen over de hele wereld nemen in alle stadia van hun militaire leven deel aan parkrun, waaronder Liz, een ex-veteraan van de Royal Air Force die in het hele Verenigd Koninkrijk en daarbuiten heeft gediend. Ze raakte betrokken bij parkrun toen ze naar Australië verhuisde en een gemeenschap vond waarvan ze wist dat ze erin thuis hoorde.

 

Toen ik naar Australië verhuisde en me realiseerde dat ik vrij snel mijn conditie aan het verliezen was nadat ik uit dienst was gegaan, raakte ik betrokken bij mijn plaatselijke parkrun. Ik kwam vanuit het buitenland en kende hier absoluut niemand, maar ik voelde me welkom dankzij de vrijwilligers en andere parkrunners.

 

LIZ_VOL

 

Ik werk fulltime en heb niet altijd de zaterdagen vrij, maar wanneer ik wel vrij heb gaan mijn kinderen vaak mee en doen we samen mee aan parkrun. Ik ben maar zelden in mijn eentje aan het wandelen, joggen, hardlopen of vrijwilligerswerk aan het doen! We zijn er altijd voor de uitleg en om de nieuwkomers, mensen met mijlpalen en bezoekers aan te moedigen.

 

parkrun is een fantastische gastvrije gemeenschap, iets dat je vaak mist als je de strijdkrachten verlaat. Het kan moeilijk zijn om te wennen aan het achterlaten van dat kant-en-klare gezin, vooral het feit dat mensen niet meer allemaal in hetzelfde schuitje zitten als jij.

 

Liz2

 

Ik zou elke veteraan willen aanmoedigen om naar parkrun te gaan en te wandelen, joggen, rennen of vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk is waarschijnlijk de snelste manier om je mede-parkrunners te ontmoeten. En blijf daarna zeker nog een kopje koffie drinken!

 

parkrun geeft me de kans om mijn persoonlijke records te verbeteren (ik weet dat het geen race is, maar ik doe altijd een beetje harder mijn best met gezelschap!) en het laat mijn kinderen zien hoe belangrijk fysieke activiteit is.

 

LIZ

 

parkrun heeft me zeker geholpen om mensen in de buurt te ontmoeten, contact te leggen met anderen en vrienden voor het leven te maken.

 

Liz

Deel met je vrienden:

HEADER Kral

Foto overzicht van Nederland: 14 mei

Afgelopen weekend was het stralend weer en dat kun je zien op de foto’s: een rondje langs (bijna) alle parkruns.   Hier is een selectie van foto´s van onze evenementen.

header

Geweldig om weer terug te zijn

Anne Hanley is blij dat ze weer terug is bij parkrun na haar behandeling tegen borstkanker en haar herstel daarna. Ze vertelt ons hoe het voelde om weer naar parkrun te gaan.   Ik begon met parkrun omdat het een manier was om weer regelmatig wat aan beweging te doen en omdat het iets was…