Nieuws - 27th april 2022
Tags:

Waarom parkrun iets voor ons is

HEADER

In juli 2021 verhuisde ons gezin van vier van South Carolina in Amerika naar Maastricht voor een gezinsavontuur van een jaar. Een paar maanden later hoorden we van een mede-schoolmoeder, Detti, over de Tapijn parkruns, en ik dacht dat we het op zijn minst een keer moesten proberen. Rond deze tijd was mijn oudste zoon, Caleb (10), geïnteresseerd in wat meer hardlopen, dus besloten we er een familie-uitje van te maken, samen met onze goede vriendin Melissa die permanent in Nederland woont.

 

Ik had jaren eerder van parkrun gehoord toen ik over Chrissie Wellington las, en had het opgezocht toen ik Londen bezocht, maar ik had nog nooit meegedaan totdat ik naar Tapijn parkrun ging.

 

1

 

Ik ben dol op het concept – een consistente tijd en plaats bieden voor een groep mensen om een ​​route te lopen, maar zonder de kosten en de zeer competitieve sfeer van een “race”. Het is een geweldige manier om onze jongens te helpen plezier te beleven aan hardlopen. Soms rennen er maar een of twee van ons. Soms rennen we alle vier. We “dwingen” de kinderen nooit, maar vragen altijd of ze geïnteresseerd zijn en vinden het geweldig dat deze omgeving het leuk voor ze maakt. Wanneer onze jongste zoon wel meedoet, is hij vaak een van de laatste die finisht en helpt hij de vrijwilligers om de materialen op te halen als onderdeel van zijn laatste ronde. Het is een leuke manier om je goed te voelen als je wat jonger/langzamer bent. Ik organiseer zelf ook wedstrijden in South Carolina en weet wat voor werk nodig is om zelfs een niet-race als deze te organiseren. Ik ben zo dankbaar voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken.

 

2

 

Het parcours van Tapijn parkrun is echt heel mooi. Je passeert oude delen van de stadsmuur en veel dieren! Er is een grote volière met zangvogels en een groep herten waar je drie keer langs rent. Elk hert die we tegenkomen hebben wij een naam gegeven, zo rennen wij de route. De locatie is toevallig een van onze favoriete parken in de stad, dus de parkruns voegen daar nog meer toe aan onze herinneringen. We vinden het ook leuk om alle honden met hun baasjes in het park te zien. Vooral onze jongste zoon, Mason van 8, krijgt meteen meer energie als hij een tegemoetkomende hond ziet.

 

3

 

We houden ook van deze evenementen, omdat we ons hier een deel van de gemeenschap voelen. Stukje bij beetje leren we mensen kennen die rondom Maastricht wonen en werken. Nu het weer steeds beter wordt, hoop ik dat je je bij onze familie zult voegen en die gemeenschap wilt uitbreiden.

 

Sarah Hays
A7315670

 
Momenteel woont Sarah Hays in Maastricht met haar echtgenoot en twee zonen. Het gezin keert terug naar de VS in juli 2022. Sarah houdt van reizen, nieuwe plekken ervaren en nieuwe banden leggen. Je kunt over het avontuur op Instagram.

Deel met je vrienden:

HEADER

Een dubbele dosis parkrun! Welkom bij de wekelijkse fotoronde van ons lang parkrun-weekend

Wow! Dat was nog eens een parkrun-weekend met een recordopkomst op zaterdag, gevolgd door een extra parkrun-dag op maandag! Bijzondere taferelen in het hele land: laten we snel beginnen!     parkrun-plezier op beide dagen in Groningen bij Stadspark parkrun met een grote dank aan onze fantastische vrijwilligers.   Een recordopkomst bij Kagerzoom parkrun op…

jasBack

Ambassadeursprogramma viert tienjarig bestaan

Deze week kijken we terug op het Ambassadeursprogramma van parkrun dat tien jaar bestaat.   Dankzij de ambassadeurs raken meer mensen betrokken bij parkrun, wordt hun kennis gedeeld zodat de gezondheid en het welzijn van hun gemeenschap baat bij hebben.   Ontdek hoe het allemaal begon, wat de ambassadeurs doen en wat we samen hebben…