Nieuws - 4th May 2022
Tags:

Iedereen is welkom

HEADER

“Iedereen is welkom” – zonder twijfel het eerste dat me aantrok in parkrun. Het sluit heel goed aan bij mijn eigen ideeën over fitness- en hardloopruimtes. Iedereen. Hoort. Er. Thuis.

 

Ik had al gehoord over parkrun toen ik nog in de Verenigde Staten woonde, maar had er zelf nog nooit aan deelgenomen. In januari 2018 verhuisden we naar Amsterdam en toen ik in 2019 de geruchten hoorde dat parkrun naar Nederland zou komen, was ik dan ook opgetogen.

 

3

 

Mijn vrouw en ik begonnen mee te helpen als vrijwilliger toen de COVID-maatregelen in Amsterdam werden versoepeld en parkrun weer van start ging. En nu? Het is een vast onderdeel van onze zaterdagochtend. Zelfs onze 11 jaar oude hond, Laney, komt met ons mee en ze houdt zoveel van het meehelpen dat we haar haar eigen vrijwilligersvestje hebben gekocht.

 

1

 

Het geweldige team achter Amsterdamse Bos parkrun is een uitmuntende groep van lokale mensen en expats. Hoewel ik van hardlopen houd, is meehelpen nog veel leuker. Ik ben meestal te vinden rond de finish en ik word enorm blij van het aanmoedigen van de deelnemers. Je herkent de mensen en het is een voorrecht om te zien hoezeer ze hun best doen, hoe ze een vriend naar een persoonlijk record helpen of genieten van een 5km met een geliefde of vriend.
Er zijn mensen van over de hele wereld, verschillende leeftijdsgroepen en fitheidsniveaus en dat moedigt me aan elke week weer te komen.

 

4

 

Een speciale vermelding voor het geweldige team van Amsterdamse Bos en ik moedig iedereen aan om een keer op een zaterdag langs te komen…Laney zal je kwispelend en met een lach begroeten.

 

Dani, haar vrouw en hun hond verhuisden van de VS naar Amsterdam in januari 2018. Wanneer Dani niet bij parkrun is, werkt ze of aan haar #runstreak, is ze een van de leiders van November Project Amsterdam of deelt ze haar ervaringen met een van die twee op sociale media.

 

5

Deel met je vrienden:

HEADER Kral

Foto overzicht van Nederland: 14 mei

Afgelopen weekend was het stralend weer en dat kun je zien op de foto’s: een rondje langs (bijna) alle parkruns.   Hier is een selectie van foto´s van onze evenementen.

header

Geweldig om weer terug te zijn

Anne Hanley is blij dat ze weer terug is bij parkrun na haar behandeling tegen borstkanker en haar herstel daarna. Ze vertelt ons hoe het voelde om weer naar parkrun te gaan.   Ik begon met parkrun omdat het een manier was om weer regelmatig wat aan beweging te doen en omdat het iets was…