Nieuws - 19th May 2022
Tags:

Geweldig om weer terug te zijn

header

Anne Hanley is blij dat ze weer terug is bij parkrun na haar behandeling tegen borstkanker en haar herstel daarna. Ze vertelt ons hoe het voelde om weer naar parkrun te gaan.
 
Ik begon met parkrun omdat het een manier was om weer regelmatig wat aan beweging te doen en omdat het iets was dat mijn man en ik samen konden doen. We begonnen bij Griffeen parkrun en toen Castletown parkrun begon werd dat ons thuis-evenement omdat we daar dichterbij wonen.
 
1
 
Ik breek geen enkel record als ik meedoe aan parkrun, maar ik vind het gewoon geweldig om mee te doen en iedereen elke week te zien.
 
Gedurende 2017 en 2018 werd bij mij borstkanker vastgesteld en moest ik daarvoor behandeld worden, met chemotherapie, een operatie, reconstructie en bestraling. Te horen krijgen dat je borstkanker hebt was een schok maar een van de moeilijkste dingen was om het te vertellen aan mijn familie en mensen die me na staan.
 
Ik was werkelijk gezegend met de steun van mijn familie, vrienden en het medische team van het St James ziekenhuis, ze waren er voor me tijdens mijn herstelproces.
 
Ik zou willen benadrukken hoe belangrijk borstcontrole is. Het heeft waarschijnlijk mijn leven gered. En voor iedereen die op dit moment onder behandeling is, blijf glimlachen, wees positief en kijk uit naar een sterkere, betere versie van jezelf.
 
Mijn terugkeer bij parkrun, na mijn hestel, was eerder dit jaar in februari. Het was een geweldige dag, met ook nog eens geweldig weer met volop zon. De vrijwilligers lachten me toe en moedigden me aan.
 
Door de finishfuik gaan was zo´n hoogtepunt. Ik voelde me enorm voldaan en ik droeg iedereen die ooit met kanker, direct danwel indirect, in aanraking is gekomen met me mee over de finish die dag.
 
Vorige week heb ik voor het eerst meegeholpen bij Castletown parkrun en ik genoot ervan om all parkrun-deelnemers aan te moedigen.
 
2
 
Ik hoop dit jaar nog veel meer parkruns te doen en mee te helpen, misschien andere evenementen te doen in Ierland als de gelegenheid zich voordoet en er eentje te doen in Londen als ik mijn zoon bezoek die daar woont.
 
3
 
Dankjewel aan iedereen die het mogelijk maakt om de evenementen te laten plaatsvinden, die iedereen welkom heet om mee te doen, iedereen elke week een kleine persoonlijke uitdaging geeft en ervoor zorgt dat we plezier hebben. Het is een geweldig evenement.
 
Anne Hanley

Deel met je vrienden:

Dutch photo header

Foto overzicht van Nederland: 25 juni

Het was afgelopen zaterdagochtend weer een mooi feestje. Jullie genoten duidelijk van de zon en de gezelligheid.   Bij Sonsbeek parkrun werd er zelfs een nieuw parcoursrecord gelopen en bij Máxima parkrun hielp Brooks Running een handje om er een nog groter feestje van te maken.   Daarnaast moest er bij Tapijn parkrun – Maastricht…

1st-image-3

Canada Day – een feestdag

​​Vrijdag 1 juli is Canada Day en het is een heel speciale dag voor Canadezen van over de hele wereld. Om feestelijk stil te staan bij de jaarlijkse gelegenheid te vieren houden veel parkruns een speciaal parkrun-evenement op Canada Day. We praten met enkele parkrunners over wat de dag voor hen betekent.   Zoals de…