Nieuws - 24th May 2022
Tags:

Welkom bij Delftse Hout parkrun!

Header

Welkom bij Delftse Hout parkrun (vanaf deze zaterdag, 18 juni) in het natuur- en recreatie gebied de Delftse Hout, iets ten noorden van historisch Delft.

 

De parkrunroute bestaat uit 2 rondes over fiets- en wandelpaden, langs de plas en door een mooi, groen, bosrijk gebied. De finish is op een mooi open grasveld en vlak bij café “Knus” voor een post-run koffie.

 

Het idee voor parkrun in Delft kwam van een aantal mensen die voorheen in Engeland woonden en daar al fanatieke parkrunners waren. Na een paar keer meedoen in Rotterdam en Den Haag besloten we om het ook in Delft te gaan organiseren, in onze eigen stad. De Delftse Hout is hiervoor een ideale locatie; mooie natuur en goede wandelpaden, maar toch ook goede bereikbaarheid en voldoende voorzieningen zoals (fiets)parkeerplaatsen, toiletten en cafés voor wat te eten en drinken na afloop van parkrun.

 

1

 

Het internationale team heeft samen al honderden parkruns ervaring door heel Nederland en Engeland en heeft al enkele succesvolle proefevenementen in het Delftse Hout georganiseerd. Het is iedere keer weer een perfect begin van het weekend!

 

“Ik begon vijf jaar geleden met parkrun in Brockwell Park in zuid Londen”, zegt Simon. “Toen als kersverse ouders was het een fantastische manier om het weekend te beginnen met ons kleintje in de buggy en een kop koffie te drinken met vrienden en andere lokale lopers in Herne Hill. Als nieuwkomeling in Delft wilde ik een vergelijkbaar familievriendelijk evenement beginnen en Delftse Hout leek de ideale plek met een pittoresk meer en café Knus vlakbij. Het is een goede manier geweest om een actieve groep mensen te leren kennen en tijd door te brengen in het prachtige bos”

 

2

 

“Als een Engelsman in Nederland, heb ik lang de parkrun scene gevolgd maar helaas had ik geen ‘barcode’ en geen thuisevenement”, zegt John. “Gelukkig heb ik meerdere parkruns in de Verenigd Koninkrijk gelopen als “gast” en snel ontdekte ik hoe open en vriendelijk alle parkruns zijn. Toen ik voor het eerst hoorde dat parkrun naar Nederland kwam was ik al meteen enthousiast en ging direct aan de slag om iets in Delft te organiseren. Ik heb ook mee gewerkt met de begin van de gezellige Zuiderpark parkrun in Den Haag. Helaas heeft de Covid epidemie een “spanner in the works” gezet (zoals wij dat in Engeland zeggen) en moest alles even pauzeren. Maar gelukkig zijn wij nu klaar om te starten!”

 

3

 

Op 18 juni 2022 gaat parkrun Delftse Hout dan echt van start. We hopen je te zien bij één van onze parkruns, elke zaterdag zijn we er om 9:00. Iedereen is welkom, of je nu een snelle hardloper bent of een mooie wandeling wilt maken! Hopelijk tot snel!

 

John, Jochem, Edwin en de rest van het Delftse Hout parkrun team

 

4

Deel met je vrienden:

Dutch photo header

Foto overzicht van Nederland: 25 juni

Het was afgelopen zaterdagochtend weer een mooi feestje. Jullie genoten duidelijk van de zon en de gezelligheid.   Bij Sonsbeek parkrun werd er zelfs een nieuw parcoursrecord gelopen en bij Máxima parkrun hielp Brooks Running een handje om er een nog groter feestje van te maken.   Daarnaast moest er bij Tapijn parkrun – Maastricht…

1st-image-3

Canada Day – een feestdag

​​Vrijdag 1 juli is Canada Day en het is een heel speciale dag voor Canadezen van over de hele wereld. Om feestelijk stil te staan bij de jaarlijkse gelegenheid te vieren houden veel parkruns een speciaal parkrun-evenement op Canada Day. We praten met enkele parkrunners over wat de dag voor hen betekent.   Zoals de…