Nieuws - 5th July 2022
Tags:

98e-jarige Colin tikt de 100 parkruns aan

header

De 98-jarige Colin Thorne van Whangarei parkrun in Nieuw Zeeland heeft geschiedenis geschreven: hij is de oudste persoon die ooit is toegetreden tot de parkrun 100 Club. We vroegen aan Colin wat parkrun voor hem betekent en zijn advies voor een lang en gezond leven.

 

“Mijn eerste parkrun was op 12 januari 2017, een week na mijn 93e verjaardag. Mijn finishtijd was 50:06. Vanaf dat moment heb ik 100 parkruns erop zitten met een persoonlijk record van 41:18.

 

Sport heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Ik begon met rugby en na mijn diensttijd speelde ik voetbal, daarna zat ik zoals veel van mijn familieleden op hockey. Ik heb 50 marathons en 102 halve marathons op mijn naam gezet.

 

1

 

Door parkrun ontmoette ik vrienden en bleef ik actief op mijn leeftijd. Het is fijn om te zien dat parkrun veel andere mensen op de been brengt, het heeft ertoe bijgedragen dat de gemeente een wandelpad langs de rivier heeft laten leggen. Tijdens de pandemie toen er geen parkrun was, liep ik nog steeds wanneer het kon. Ik ging ook naar het plaatselijke zwembad om door het water te lopen.

 

Dankzij parkrun heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Ik vind het fijn om iedereen wekelijks te ontmoeten, sommigen zie ik zelfs ook op andere dagen. De parkrunners zijn mijn steun en toeverlaat iedere week weer.

 

Iets meer dan een jaar geleden is mijn vrouw Betty overleden, zij was altijd mijn inspiratiebron. Bij alle halve marathons en marathons die ik rende stond ze mij bij, behalve bij die ene race in de Verenigde Staten. Gelukkig waren mijn dochter Pauline en schoonzoon Rob toen van de partij om mij een hart onder de riem te steken. Zij zijn ook regelmatige parkrunners geworden en zij blijven mij altijd supporten.

 

2

 

Ik kan nog steeds niet uitleggen wat het voor mij betekent om de oudste persoon te zijn die de mijlpaal van 100 parkruns heeft bereikt. Het is een bijzondere prestatie om zo ver te komen!

 

Ik voel me gezegend om nog steeds zelfstandig auto te kunnen rijden, naar de sportschool te gaan en regelmatig te wandelen. Mijn advies voor een lang en gezond leven is: hou je lichaam en geest actief plus eet gezond.”

 

Colin Thorne
parkrunner A2180614

 

3

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 30 juli

Welkom bij de wekelijkse fotoronde langs onze evenementen in Nederland, waar voor het eerst sinds ons openingsweekend in februari 2020 meer dan 700 mensen deelnamen. Het is geweldig om te zien dat zo veel mensen parkrun weten te vinden! Hier een overzicht van afgelopen zaterdag:     En graag feliciteren wij Andrew die zijn 200e…

Lois-Rowland-2-899x416

Ik heb nooit geloofd dat ik het kon

Je hoeft geen 5km te doen bij parkrun. Lois Rowland was een parkrun-vrijwilliger voor meer dan 10 jaar voordat ze uiteindelijk besloot om de 5km te proberen, nadat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had gehad.   Ze heeft inmiddels 50 parkruns gedaan en ze vertelt ons haar verhaal.   Mijn man is een enthousiast parkrunner en…