Nieuws - 13th July 2022
Tags:

Leeftijd is geen drempel bij parkrun

octo

Op zaterdag 2 juli was de vijfde jaarlijkse bijeenkomst voor tachtigplussers waar het allemaal begon met parkrun:Bushy parkrun in het Verenigd Koninkrijk.
 

In totaal maakten 39 tachtigplussers en twee negentigplussers de reis:32 mannen en negen vrouwen.

 

Sinds 2017 organiseren George Frogley en Richard Pitcairn-Knowles gezamenlijk dit prachtige evenement.

 

Het jaarlijkse evenement nodigt gelijkgestemde parkrunners van boven de 80, alle jeugdige tachtigplussers en negentigplussers, uit om mee te wandelen, joggen, vrijwilligerswerk te doen of te kijken bij Bushy parkrun.

 

octo

 

Leeftijd is geen belemmering voor parkrun, en met een waarschijnlijke gecombineerde leeftijd van meer dan 4.000 jaar, en samen honderden parkruns, vinden óók tachtigplussers het zeer fijn om met vrienden naar parkrun te gaan.

 

parkrunners zoals Martin Gillet en Eva Osborne in de leeftijdscategorie 80-84 kwamen langs om van de zon te genieten. Marcus Palmer, ook in de leeftijdscategorie 80-84 jaar, koos dit evenement voor zijn allereerste parkrun, waarmee hij laat zien dat het nooit te laat is om te beginnen. We hopen dat dit de eerste van velen is. We hadden ook de twee 90-plussers, Geoff Jackson en Albert Yee. Zeer inspirerend!

 

octo3

 

We tellen de dagen al af tot ons evenement in 2023, en we zouden graag andere jongeren verwelkomen om deel te nemen!

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 30 juli

Welkom bij de wekelijkse fotoronde langs onze evenementen in Nederland, waar voor het eerst sinds ons openingsweekend in februari 2020 meer dan 700 mensen deelnamen. Het is geweldig om te zien dat zo veel mensen parkrun weten te vinden! Hier een overzicht van afgelopen zaterdag:     En graag feliciteren wij Andrew die zijn 200e…

Lois-Rowland-2-899x416

Ik heb nooit geloofd dat ik het kon

Je hoeft geen 5km te doen bij parkrun. Lois Rowland was een parkrun-vrijwilliger voor meer dan 10 jaar voordat ze uiteindelijk besloot om de 5km te proberen, nadat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had gehad.   Ze heeft inmiddels 50 parkruns gedaan en ze vertelt ons haar verhaal.   Mijn man is een enthousiast parkrunner en…