Nieuws - 31st August 2022
Tags:

Hetzelfde waar ter wereld je ook bent

009A3929

Afgelopen zaterdag deed parkrun oprichter Paul Sinton-Hewitt zijn 500ste parkrun en werd hij lid van de 500 mijlpaal club. Dat staat gelijk aan 10 jaar lang elke week parkrun doen, 2.500 afgelegde kilometers en ontelbare koppen koffie met oude en nieuwe vrienden. Wat een prestatie.

 

Hoewel velen er waarschijnlijk voor zouden kiezen om zo’n mijlpaal te vieren bij hun thuisevenement, was Paul meer dan 800 kilometer verwijderd van zijn lokale Bushy Park, bij Dietenbach parkrun in Freiburg, Duitsland.

 

Als evenement kan Dietenbach niet veel anders zijn dan Bushy parkrun. Bushy parkrun begon 18 jaar geleden en heeft elke week meer dan 1.000 parkrunners. Dietenbach daarentegen begon iets minder dan een jaar geleden en heeft elke zaterdag een kleine groep van wandelaars, joggers, hardlopers en vrijwilligers. Ondanks de verschillen is het gevoel van kameraadschap en gemeenschap hetzelfde.

 

009A3440

 

Soms kan een nieuwe plek, een taal- of culturele barrière beangstigend zijn, maar een park binnenlopen op een zaterdagochtend kan je een gevoel van vertrouwdheid geven. Mensen in vrijwilligershesjes die samenkomen, mensen die elkaar enthousiast begroeten en weten wat hun te wachten staat.

 

Het mooie van parkrun is dat, waar ter wereld je ook bent en of je nu een evenement met 30 mensen hebt zoals Dietenbach, of eentje met honderden zoals Bushy parkrun, de ontvangst altijd hetzelfde is.

 

Het doet goed om te weten dat er op meer dan 2.500 locaties wereldwijd eenzelfde soort van vertrouwdheid bestaat.

 

Ongeacht hoe alleen je je voelt of hoe anders de cultuur, dorp of stad is, er is een gemeenschap van mensen zoals jij die zaterdagochtend stilletjes het alarm laten afgaan, routes opzetten en vrijwilligers instrueren en die paraat staan om je te verwelkomen in de gemeenschap. En dat is eigenlijk heel bijzonder.

 

Je barcode is je paspoort binnen de parkrun-gemeenschap. Waarom kijk je niet eens of er een lokaal evenement in de buurt is als je op bezoek gaat bij familie, op vakantie gaat met het gezin of reist voor je werk? Wie weet verandert het wel je hele dag.

 

Vind je dichtstbijzijnde evenement hier.

 

#loveparkrun

Deel met je vrienden:

Mail story header pic

parkrun komt naar je toe!

D​​enk je erover om een ​​parkrun op te zetten waar je woont? Of ken je iemand die interesse zou hebben om een ​​parkrun te starten op een locatie in Nederland?     Laat ons je plannen weten en maak van de gelegenheid gebruik om het parkrun-team op tournee te ontmoeten tussen 16 en 20 november….

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 17 september

De herfst begint officieel pas volgende week, maar we hadden vandaag al wel herfstachtige parkruns! Een aantal parkruns hielden het droog, maar bij andere was het lopen in de regen. Het weer had geen invloed op jullie enthousiasme, wat zagen we weer veel vrolijke gezichten!   Bij Kkralingsebos parkrun hadden we aanmoediging van Brooks Running….