Nieuws - 21st September 2022
Tags:

My happy place

brokenhillcover-900x416

De Broken Hill Racecourse parkrun in de outback van Australië ligt op meer dan 300 kilometer van de dichtstbijzijnde parkrun. Maria Kelly heeft maar liefst 58 keer vrijwilligerswerk gedaan als routeregelaar. Ze legt uit waarom het een hoogtepunt van haar week is om haar zaterdagochtenden door te brengen met het toejuichen van parklopers in de woestijn, omringd door inheemse dieren.

 

“Ik ben een vrouw van 54 en ik zou met plezier elke zaterdagochtend in mijn pyjama kunnen blijven zitten. Maar als ik dat deed, zou ik niet fit en gezond zijn en zou ik niet genieten van de buitenwereld. Naar parkrun gaan zorgt ervoor dat ik uit bed stap en in beweging kom.

 

Onze parkrun is in de Australische outback en wat ik zo leuk vind aan onze route is dat deze elke week net iets anders is. We kunnen zoveel regen krijgen dat er overstromingen zijn, of we kunnen in de verzengende hitte staan. Mijn favoriete vrijwilligersrol is als routeregelaar omdat het stil en vredig is. Er zijn vogels en soms zie je inheemse dieren in het wild. Voor mij draait het allemaal om de rust!

 

Een deel van het geluk dat ik krijg van het vrijwilligerswerk, is dat ik andere mensen kan steunen en aanmoedigen, en dat ik dat op mijn beurt terugkrijg voor mezelf. Er is een wederzijdse uitwisseling van plezier, en ik geloof dat wat je geeft weer naar je terugkomt. Soms zijn het volslagen vreemden en heb je maar twee seconden met ze, maar die twee seconden is genoeg om een ​​gelukkig moment te hebben en wat plezier aan hun dag te geven.

 

brokeen hil curs

 

We bevinden ons in een zeer afgelegen gemeenschap en de dichtstbijzijnde parkrun is 300 kilometer verderop. Een van de uitdagingen van een afgelegen plek is dat mensen vaak niet veel gelegenheid hebben om bij elkaar te komen. Parkrun is een alternatieve vorm van gemeenschap waar je zowel om sociale als gezondheidsredenen samen kunt komen, wat erg goed voor ons is.

 

Er zijn mensen die ik via parkrun heb leren kennen die ik eerder had ontmoet, maar die ik niet echt had leren kennen. Nu hebben we iets gemeen. Parkrun is een manier om je sociale kring te verbreden en verschillende mensen uit verschillende lagen van de bevolking te leren kennen, en het biedt onze gemeenschap een manier om verbonden te zijn met de buitenwereld.

 

Ik zou het prima vinden om elke week de woestijn in lopen en mensen bij parkrun de weg te wijzen. Het is mijn happy place.

 

Maria Kelly

 

Klik op het beeld hieronder om een korte film over Maria en Broken Hill Racecourse parkrun te kijken.

 

Screenshot 2022-07-26 at 10.44.45

Deel met je vrienden:

Mail story header pic

parkrun komt naar je toe!

D​​enk je erover om een ​​parkrun op te zetten waar je woont? Of ken je iemand die interesse zou hebben om een ​​parkrun te starten op een locatie in Nederland?     Laat ons je plannen weten en maak van de gelegenheid gebruik om het parkrun-team op tournee te ontmoeten tussen 16 en 20 november….

HEADER

Foto overzicht van Nederland: 17 september

De herfst begint officieel pas volgende week, maar we hadden vandaag al wel herfstachtige parkruns! Een aantal parkruns hielden het droog, maar bij andere was het lopen in de regen. Het weer had geen invloed op jullie enthousiasme, wat zagen we weer veel vrolijke gezichten!   Bij Kkralingsebos parkrun hadden we aanmoediging van Brooks Running….