Nieuws - 5th oktober 2022
Tags:

De parkwalker-rol uitgelegd

parkwalker

Als onderdeel van de parkwalk campagne in oktober, introduceren we een gloednieuwe vrijwilligersrol – de parkwalker!

 

Deze rol is gecreëerd om aan te geven dat wandelen bij parkrun aangemoedigd en gewaardeerd wordt.

 

Waarom “parkwalker”?

 

Inclusiviteit en participatie in plaats van snelheid, zijn vanaf dag één kernbeginsels van parkrun geweest.

 

Mensen kunnen wandelen, joggen of hardlopen op welke snelheid dan ook, in de wetenschap dat ze allemaal welkom zijn en een applausje krijgen. Niemand finisht als laatste bij parkrun en er is geen tijdslimiet.

 

Mensen wandelen vanwege een scala aan gezondheids- en sociale redenen – om te praten en bij te kletsen, om anderen te ondersteunen, om meer tijd in de buitenlucht door te brengen of omdat ze wellicht hun eerste stappen nemen naar een actievere levensstijl.

 

An elderly man is wearing a red jumper and walking in a park, just in front of the tail walker.

 

Desondanks weten we uit ons onderzoek dat sommige mensen denken dat als ze wandelen, ze anderen ophouden of vertragen, dat ze alleen zullen zijn of niet welkom.

 

Elke parkrun heeft een vrijwilliger als sluitloper, die deelnemers ondersteunt en aanmoedigt en, ook belangrijk, ervoor zorgt dat niemand als laatste finisht. Met de nieuwe parkwalker-rol wordt deze ondersteuning langs de route uitgebreid om ervoor te zorgen dat de ondersteuning en aanmoediging er is voor iedereen die bij parkrun wandelt..

 

A young man and woman are smiling at each other, walking and wearing the blue parkwalker vests.

 

De toevoeging van de parkwalker-rol geeft je de mogelijkheid om op een andere toegankelijke, eenvoudige en leuke manier deel te nemen aan parkrun als vrijwilliger en het zal helpen om wandelen bij parkrun in onze gemeenschappen bekender te maken.

 

Meedoen als parkwalker telt mee voor je mijlpaal als vrijwilliger en ook als loper (onder voorwaarde dat je je barcode bij je hebt)

 

Wat doet de parkwalker?

 

De parkwalker is een vriendelijk gezicht en ondersteunt en moedigt wandelaars aan, als onderdeel van ons streven om meer wandelaars bij onze evenementen te krijgen.

 

A lady is wearing a black 100 milestone tee and walking away from the camera down a path.

 

Tijdens het evenement zal/zullen de parkwalker(s) vóór de sluitloper lopen maar achter degenen die hardlopen. Ze zullen iedereen die wandelt aanmoedigen en ondersteunen en ervoor zorgen dat iedereen die wandelt zich onderdeel voelt van de parkrun-gemeenschap.

 

parkwalkers zullen ook een belangrijke rol spelen om aan diegenen die nog niet hebben meegedaan te benadrukken dat parkrun een inclusief evenement is…simpelweg door er te zijn.

 

Wil je meehelpen?

 

Alhoewel de rol optioneel is, zouden we heel graag zoveel mogelijk mensen als parkwalker zien meehelpen. Als je dat wat lijkt, maak dan een praatje met je lokale evenement op parkrun-dag of stuur ze een e-mail.

 

Meer informatie:

 

Volunteer Hub

Het verhaal van de Sluitlopers

 

#parkwalk

Deel met je vrienden:

52303794673_cfc9ee5946_o

Op naar 1.000 parkruns

Heb je je ooit afgevraagd wie de meeste parkruns heeft voltooid? Wie het vaakst vrijwilliger is geweest? We stellen aan je voor Darren Wood en Nicki Clark!   Sommigen zullen verbaasd zijn dat beide parkrunners niet hebben deelgenomen aan het eerste evenement in 2004. Maar vanaf het moment Darren en Nicky begonnen aan hun parkrun-avontuur…

Ron header

Alle vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!

Onze parkruns draaien geheel op vrijwilligers en afgelopen zaterdag behaalden vijf van onze vrijwilligers een officiële parkrun mijlpaal, dus dit leek ons een mooi moment om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten!     Zo behaalde Ron zijn 50 keer vrijwilliger mijlpaal bij Sonsbeek parkrun     Lucy was de grote held bij…