Nieuws - 5th oktober 2022
Tags:

parkwalkers ontmoeten bij parkrun

Claire 3 HEADER

De maand oktober staat geheel in het teken van parkwalk bij parkrun: vandaar speciale aandacht voor de wandelaars bij de Nederlandse evenementen.
 
Laten we beginnen in Nijmegen: maak kennis met Claire Eymin die volop geniet van wandelen en helpen als vrijwilliger. Dit is haar verhaal:
 
I ontdekte parkrun via Facebook-vrienden, die meedoen in het Verenigd Koninkrijk en het leek me heel erg leuk. Ik zocht online waar mijn dichtstbijzijnde parkrun was maar op dat moment waren er nog geen in Nederland. Ik bleef regelmatig checken en op een dag zag ik dat het gelanceerd zou worden, dat er één in mijn stad zou zijn in een park dichtbij waar ik woon. Perfect voor een lui iemand als ik!
 
Het hele idee stond me aan: gratis, je kunt wandelen of hardlopen, en je kunt er zo veel of zo weinig bij betrokken zijn als je wilt. Dit was de perfecte motivatie om me minstens één keer in de week uit huis te krijgen, want ik kan een echte huismus zijn. Er is niks dat me blijer maakt dan een deken en een kop thee.
 
Toen het eerste evenement in Nederland plaatsvond deed ik mee, ik was best nerveus. Ik ging zelfs mee voor een bakje koffie na afloop omdat het het eerste evenement was. En de week daarna ging ik weer. En toen werd alles stilgelegd vanwege Covid.
 
Claire 1
 
Toen we weer konden opstarten, ging ik weer en ik benaderde ook een van de vrijwilligers over meehelpen. Omdat ik (de meeste weken) de enige wandelaar ben, voelde ik me soms een beetje schuldig dat de andere vrijwilligers op me moesten wachten. Meehelpen als sluitloper verminderde mijn schuldgevoel en ik voelde me zelfs meer betrokken.
 
Ik wandel nog steeds voornamelijk en ik vind het ontzettend leuk. Ondertussen heb ik een hoop nieuwe vrienden gemaakt en help ik geregeld mee en ik ben sinds kort zelfs evenementleider. Je kunt wel stellen dat mijn ervaringen ongelooflijk positief zijn. Het haalt me vaak uit mijn comfortzone maar op een hele veilige manier.
 
Ik heb pas mijn 50ste mijlpaal gehaald voor zowel deelname als meehelpen en ik ben zeker niet van plan om er binnenkort mee te stoppen!
 
Claire 2
 
Claire Eymin
A6733786
Goffert parkrun

Deel met je vrienden:

52303794673_cfc9ee5946_o

Op naar 1.000 parkruns

Heb je je ooit afgevraagd wie de meeste parkruns heeft voltooid? Wie het vaakst vrijwilliger is geweest? We stellen aan je voor Darren Wood en Nicki Clark!   Sommigen zullen verbaasd zijn dat beide parkrunners niet hebben deelgenomen aan het eerste evenement in 2004. Maar vanaf het moment Darren en Nicky begonnen aan hun parkrun-avontuur…

Ron header

Alle vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!

Onze parkruns draaien geheel op vrijwilligers en afgelopen zaterdag behaalden vijf van onze vrijwilligers een officiële parkrun mijlpaal, dus dit leek ons een mooi moment om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten!     Zo behaalde Ron zijn 50 keer vrijwilliger mijlpaal bij Sonsbeek parkrun     Lucy was de grote held bij…